2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Federasyon Adana'da karar kıldı

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu, 2009 yılı Ekim ayında düzenlenecek olan Avrupa Büyük Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın Adana'da yapılmasına karar verdi.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı ziyaretinde, "Dünya çapındaki bu organizasyonları Adana'da yapabilmemiz adına engelli sporuna vermiş olduğunuz destekten dolayı öncelikle size teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta sizlere teşekkür etmek için Adana'ya gelen Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Jan Bertaling ziyaretinde Büyük Erkekler Şampiyonasını da Adana'da yapmak istediklerini dile getirmişti.

Yaptıkları toplantıda bu dev organizasyona ev sahipliği için yine oybirliği ile Adana'yı seçtiler. Şehrimizin tanıtımı, engelli sporunun gelişmesi için çok önemli olan bu organizasyonun kusursuz şekilde gerçekleşmesi için yine size güveniyoruz" dedi.

Organizasyonun Adana'da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Durak ise, "Bu uluslararası organizasyonların Adana'ya gelmesinde en önemli rolü oynayan insanların başında geliyorsunuz. Bu nedenle size Adanalılar adına teşekkür ediyorum. Genç erkekler şampiyonasını TRT hem canlı hem de sonrasında tekrar tekrar verdi. Gazetelerde, televizyonlarda ve uluslar arası internet sitelerinde organizasyon dünyaya duyuruldu.

Böylesine etkili bir tanıtıma neden olan organizasyonun daha büyüğünün yine kentimizde yapılacak olması çok önemli. Avrupalı federasyon yetkililerine bizlere ve Adana'ya duydukları güvenden ötürü çok teşekkür ediyorum. 2009 Ekim'inde yapılacak organizasyonda da elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?