4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Feke-Saimbeyli karayolunda heyelan

Adana'nın Feke ilçesi Yeşilova mevkisinde, gece meydana gelen toprak kayması nedeniyle Feke-Saimbeyli karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Feke-Saimbeyli karayolunun 7. kilometresinde dün gece saat 22.00 sularında, 3 gündür devam eden yağmur nedeniyle toprak kayması meydana geldi ve karayolu yol ulaşıma kapandı. Durmaksızın yağan yağmur nedeniyle yol açma çalışmalarına sabah saatlerinden itibaren başlanabildi.

Saimbeyli Kaymakamı Musa Sarı, Feke-Saimbeyli karayolu Yeşilova mevkisinde, hidroelektrik santrali çalışmalarının devam ettiği bölgede büyük bir toprak kayması meydana geldiğini belirterek, "Heyelanın hem gece olması hem de yağmurun devam etmesinden dolayı çalışmalar gece yapılamadı. Yaklaşık 20 metrelik bir alanda etkili olan ve karayolunun kapanmasına neden olan heyelana yağmurun aralıksız yağması nedeniyle gece müdahale edemedik. Bu nedenle karayolu trafiğe kapatıldı" dedi.

Sarı, Adana ve Kozan'dan Saimbeyli ile Tufabenbeyli ilçelerine sefer yapan araçların yol açılana kadar Feke'nin Gedikli köyü ve Saimbeyli'nin Çatak köyü üzerinden ulaşım sağladığını vurgulayarak, "Heyelanın kaldırılması için santraldaki makineler ve karayolunun makineleri sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başladı. Trafiğe kapatılan yolun öğleye kadar açılacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Sarı, heyelan sırasında can ve mal kaybı olmamasının sevindirici olduğunu, bölgede devam eden yağmur nedeniyle heyelan riskinin hala bulunduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 09:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?