4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Feke'li öğrencilere MYO sözü

Adana'nın Feke ilçesinde eğitim gören 170 öğrenci, Çukurova Üniversitesi Rektör Akınoğlu'nu ziyaret ederek, Feke'ye Meslek Yüksek Okulu için söz aldı.

Feke Kaymakamlığı ve Feke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Çukurova Üniversitesi Mezunları Derneği'nin (ÇÜMED) desteğiyle Feke ilçesindeki köy dışına çıkmamış öğrenciler Adana şehir hayatını görmek, tarihi yerlerini tanımak amacıyla bir gezi düzenledi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nu da ziyaret eden 170 öğrenci, Akınoğlu'ndan Feke ilçesine Meslek Yüksek Okulu yapılmasını istedi.
Akınoğlu, yaptığı konuşmada, "İleride sizleri burada öğrencimiz olarak görmek istiyoruz" dedi. Akınoğlu, "Sizleri yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizden sonra bu koltuklara sizler oturacaksınız. Dünyadaki bütün öğrencilerle rekabet ediyorsunuz, edeceksiniz. Biz geleceğimizin teminatı olan sizlere güveniyoruz" dedi.

Bir öğrencinin, "Feke'ye Meslek Yüksek Okulu yaptıracak mısınız?" sorusuna Akınoğlu, şöyle yanıt verdi:

"Feke ilçemizin olduğu gibi İmamoğlu ilçemizin de bu yönde talebi var. Çukurova Üniversitesi olarak böyle bir görevimiz var. Feke'ye de yüksek okul olabilir. Yeni eğitim kurumları açıldığında heyecanlanıyoruz. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Feke'deki hayırsever işadamlarının okul binası yardımı yapması gerekiyor. Biz üniversite olarak eğitim kadromuzla Feke'ye gelmeye hazırız. Yakın bir zamanda Feke ilçemize gelip inceleme yapacağım."

Ziyaretin sonunda öğrencilere Çukurova Üniversitesi'ni tanıtan kitapçık dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 18:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?