4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Feke'ye MYO yapılacak

Adana Valisi İlhan Atış, Feke 2 Barajı'nda incelemelerde bulunmak ve Feke'ye bağlı Gedikli köyündeki tapu dağıtım törenine katılmak üzere ilçeyi ziyaret etti.

Feke Kaymakamı Bünyamin Kuş ve Belediye Başkanı Ahmet Sel tarafından karşılanan İlhan Atış, ilk olarak Feke 2 Barajı şantiyesine giderek baraj hakkında brifing aldı. Yılda 223 milyon kilovat saat (kWh) enerji üretecek olan baraj, gelecek yıl Mayıs ayında tamamlanacak.

Buradan Feke'nin Belenköy Mahallesi'ne geçen İlhan Atış, ilçeye beraber geldikleri Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu ile birlikte, Belenköy İlköğretim Okulu'nu, Meslek Yüksek Okulu haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Daha sonra Feke'deki 10 köyden toplam 13 bin 163 tane tapunun dağıtımı için Gedikli köyüne gelen Vali Atış, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'de her şey çok iyiye gidiyor. Ülkemiz bugün Avrupa'da altıncı, dünyada on yedinci büyük ekonomi" dedi. Ayrıca, "Türkiye, çadır devleti değildir. Arazisinin durumunu bilmeyen devlet ayakta kalamaz" diyen Atış, Gedikli köyündeki mesire alanında köylülerle beraber yemek yiyerek programını sonlandırdı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 12:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?