4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Felçli çifte ikiz bebek

Gazi Milli ve Rekortmen Atıcı ve Adana Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Coşkun Çetin (35) ile eşi Milli Atıcı ve Tekerlekli Sandalye Milli Basketbol Takımı oyuncusu eşi Filiz Çetin (30), tüp bebek yöntemiyle "Arda" ve "Baran" adını verdikleri ikiz bebeğe sahip oldu.
Doğumu gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Evrüke, doğumun kolay geçmemesine karşın ilk olduğu için tüm yorgunluğa değdiğini söyledi. Çok riskli olan doğumun özellikle anne Filiz Çetin'in özverisi ve ekip çalışması sayesinde gerçekleştirdiklerini anlatan Evrüke, omurilik felçli olduğu için çiftin normal yoldan çocuk sahibi olmalarının mümkün olmadığını bu nedenle anne adayını gebeliğinin 2.5 ayında yakın takibe aldıklarını kaydetti. Gebelik kadar, doğum da riskli olan anne adıyının, nöroloji, üroloji, fizik tedavi ve kadın hastalıkları uzmanları eşliğinde ekip çalışması yaptıklarını ifade eden Evdüke, " Annede sürekli yatmadan ve belindeki platinden dolayı yaralar oluşmuştu, sürekli kanamalar, idrar kaçırmalar, kalıcı sondalarla 32'nci gebelik haftasında sezeryan yaparak ikiz bebekleri sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi. Bebeklerden birisi 35, diğeri 25 gün küvezde kaldı. Bu doğum, çocuk sahibi olmak isteyen başka engelliler için de umut olacak. Ayrıca, dünya literatüründe çok az rastlandığı için vaka sunumu ile diğer hekimlere de yol gösterecek'' diye konuştu.
Engelin ve aşkın nedeni trafik kazası
Coşkun Çetin, Jandarma Astsubay olarak görev yaptığı bölükte geçirdiği trafik kazasıyla eşi Filiz Çetin de trafik kazasında bir aracın çarpması sonucunda bedensel engelli olduklarını, tedavi gördükleri Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tanışarak evlendiklerini, ancak yaşama sevinciyle hiçbir aktiviteden geri kalmadıklarını söyledi. Yeni doğan Baran ile Arda'nın yaşamlarını renklendirdiklerini belirten anne Çetin, yaşama sporla tutunduklarını belirterek şöyle konuştu:
''Hayata spor ile tutunmuştuk. Ancak en büyük eksiğin evliliğimizin meyvesi olacak çocuk olduğunu düşünüyorduk. 7 yıldır evliyiz. Çocuk sahibi olmaya karar verdiğimizde işimizin zor olduğunu, sorunlar yaşayacağımızı biliyorduk. Ancak çocuk sahibi olmayı arzuluyorduk. Şansımızdan çok duyarlı ve özverili doktor ve sağlık görevlileriyle karşılaştık. Şu an bir değil, iki yavru sahibi olduk. Özellikle Cüneyt Evrüke'nin bizim için yaptığı fedakarlığı asla unutamayız. Bizi mutlu eden en önemli konu, bizler gibi çocuk sahibi olmak isteyen, ancak gelecek için büyük korku ve endişe yaşayan çiftlere örnek olmamızdır. Çocukların bakımı konusunda annelerimiz çok yardımcı oluyor. Ayrıca evde bir de yardımcı kadınımız bulunuyor. Bebeklerin ağlaması bile bizleri çok mutlu ediyor.''

Mehmet Büyükarı - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 22:44:21
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 11:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?