4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Felçli Mustafa sokakta mı kalacak?

Adana'da tarihi Tepebağ Mahallesi'nde uygulanacak "Arkeolojik Park" projesinden dolayı yıkılacak yaklaşık 60 ev içinde kendi evleri de bulunan ve sokakta kalma korkusu yaşayan felçli Mustafa Acısı ve eşi, "Bize bir ev versinler başka bir şey istemiyorum" dedi.

Adana'da ilk çağ yerleşim yerlerinden olduğu tahmin edilen Tepebağ Höyüğü üzerine kurulu Tepabağ Mahallesi'nde Adana Valiliği tarafından yapılacak "Arkeolojik Park" nedeniyle 69 eve yıkım kararı verilirken, 15 Temmuz'da uygulanacak projeyle yaklaşık 300 kişiyi evsiz bırakacak.

Yıkılacak evler içinde kendi tapusuz evleri de bulunan 57 yaşındaki felçli Mustafa Acısı ve eşi sokakta kalma korkusu yaşıyor. Mustafa Acısı, "Ne olur bize acıyın evimizi yıkmayın. Ya da bize ev verin" diyerek gözyaşı dökerken, eşi Naime Acısı (57) da, "Ben felçli koca ile nereye gideyim. Kocama evde bile çok zor bakıyorum. 5 yıl önce felç oldu. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Sadece evin 15 Temmuz'da yıkılacağını söylüyorlar. Ben tek başıma yarım koca ile şimdi ne yapacağım" diye konuştu.

Evlerinin yerine başka bir ev verilmesini isteyen belirten Acısı, "Ben sadece bu eve karşılık bir ev istiyorum. Çok şey isteğimi sanmıyorum. Kocamın aldığı bir emekli maaşıdır. Bu maaş ile biz yeniden bir ev nasıl yapalım. Bize bir ev yada evin değerinde para vermeleri lazım. Ben kocama aldığım beze para yetiştirmekte zorlanıyorum. Ne olur büyüklerimiz bize yardım etsin" dedi.

15 Temmuz geldiğinde kendilerine ev verilmediği takdirde evden çıkmayacaklarını felçli kocası ile birlikte evin içinde kalacaklarını söyleyen Acısı, "Hasta kocamla içindeyken evi yıkabiliyorlarsa yıksınlar. Bize ev vermeden burayı ancak bizi öldürerek yıkabilirler" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?