6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Felçli sanığın uyuşturucu davası...

Adana’da uyuşturucu satmak suçundan tutuklanarak cezaevine konulan Nazmi Kanat’ın (43) yargılanmasına başlandı. Mahkemede ağlayıp yalvararak tahliyesini isteyen felçli sanık, "Söz veriyorum bir daha yapmayacağım" dedi.

Adana 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) görülen davanın duruşmasında felçli Nazmi Kanat ile aynı suça adı karıştıkları iddia edilen Ekrem Pak ve Ahmet Çiftçi isimli sanıklar hazır bulundu.

Haklarında, "Uyuşturucu bulundurmak ve esrar ticareti yapmak" suçundan 10 yıla kadar ağır hapis cezaları istenen üç sanıktan Nazmi Kanat, duruşmaya gardiyanların ve jandarmanın yardımıyla battaniye arasında getirildi. Duruşma boyunca sürekli ağlayarak pişmanlığını dile getiren felçli sanık, esrar satışı yaptığını itiraf etti. Nazmi Kanat, Aga Mehmet isimli şahsın, uyuşturucuyu satması için kendisine paketler halinde getirdiğini söyledi.

Nazmi Kanat, ağlayarak verdiği ifadesinde "O şahıs, ’Sen felçli adamsın. Sana bir şey yapmazlar. Bunları sat, hem sen kazanırsın hem de ben’ dedi. Bakmakla yükümlü olduğum bir çocuğum olduğu için kabul ettim. Çalışamadığım için bu işi yapmak zorunda kaldım. Diğer sanıkların olayla ilgisi yoktu" dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen Ekrem Pak ve Ahmet Çiftçi ise sanık Nazmi Kanat’tan emanet paket aldıklarını ancak içerisinde ne olduğu bilmediklerini bunu da daha sonra polislerin ele geçirdiğini söylediler.

1 No’lu DGM Başkanı Hakim Mustafa Şahin, sanık Nazmi Kanat’a, "Sen özürlü yatalak adamsın. Nasıl müşteri buluyor nasıl satıyorsun. Bir daha yapmayacaksın değil mi? Seni buralarda görmeyelim" diye uyardı. Yürüyemediği ve oturamadığı için kucakta taşınan ve yatarak ifade veren Nazmi Kanat ise hakimin sözlerine karşılık hıçkırarak ağladı ve "Cezaevinde resmen öldüm. Orada bakanım yok. Rezil oldum. Bu suçu işlediğime bin pişmanım. Zaten felçli olduğum için evimde bir cezaevi gibi yatıyorum. Söz veriyorum bir daha yapmayacağım. Yeter ki beni bırakın" diye yalvardı.

Bunun üzerine mahkeme heyeti felçli Nazmi Kanat’ın, yatalak olduğu ve sağlık sorunları bulunduğu gerekçesiyle tahliyesine karar verdi. Aynı davadan tutuklu diğer iki sanık da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kanat’ın tahliyesi duruşmayı izleyen yakınlarını sevinç gözyaşlarına boğdu.

12 Ağustos 2003 tarihinde Hatay’ın İskenderun İlçesi Dumlupınar Mahallesi’nde ortaya çıkan olayda, paketler haline getirilen yaklaşık 6 kilo esrarı pazarlamak için müşteri arayan Nazmi Kanat ile iki arkadaşı bir ihbar üzerine suç üstü yakalanarak cezaevine konulmuşlardı.

EROL ŞENNUR-ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 15:45:36
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?