4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Festival sokakta bitti!

Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Fransız Generik Vapeur grubunun ''Heyecanlı Yolculuk'' (Bivouac) adlı sokak gösterisiyle sona erdi.

Sabancı Vakfı, Adana Alliance Française Kültür Derneği ve Ankara Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik, Adana Garı önünden Generik Vapeur üyelerinin gösterisiyle başladı. Yüzlerini, kollarını ve bacaklarını maviye boyayan göstericiler, maytapları ateşleyip varilleri yerde sürükleyerek Atatürk Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Yüzlerce kişi de göstericilerle birlikte yürüyerek etkinlikte yer aldı. Gösteriye katılanlar, canlı müzik eşliğinde de dans ederek eğlendi. Göstericiler ve vatandaşlar zaman zaman yürüyerek zaman zaman da koşarak Atatürk Parkı'na kadar geldi. Grup üyeleri, burada üst üste dizilmiş çok sayıda varili devirerek gösterilerine devam etti.

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahenk Demir, bu yıl festivali halka ulaştırmak için hem açılışta hem de kapanışta sokak gösterileri düzenlediklerini ifade ederek, önümüzdeki yıllarda festivali daha çok sokağa taşımak ve halkla bütünleştirmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 08:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?