4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fidan dikip, gelir elde edecekler

Adana'da 'Bir Öğrenci Bir Fidan Projesi' kapsamında ilköğretim okulu öğrencileri fidanları toprakla buluşturacak. Öğrencilere çevre bilinciyle birlikte ağaç sevgisini aşılaması hedeflenen proje kapsamında dikilecek olan fidanlardan aynı zamanda da gelir elde edilmesi hedefleniyor.

İlk olarak Van'da başlatılan ve Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amaçlanan proje kapsamında Adana Valiliği öncülüğünde çalışmalara başlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Tarım İl Müdürlüğü tarafından da desteklenen çalışmalar kapsamında bugün ilk uygulama ÇÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nde gerçekleştirildi.

Uygulama Sınıfı'ndaki etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, 'Bir Öğrenci Bir Fidan Projesi'ne gönüllü olarak 70 ilköğretim okulundan 5 bin 995 öğrenci ve 304 öğretmenin katıldığını ve projeyle birlikte 80 bin 568 metrekarelik bir alanda da fidanların toprakla buluşturulacağı bilgisini verdi. Büyükfırat, "Okullarda öğretmenlerin rehberliğinde gerçekleştirilecek ekimlerle birlikte; çevre ve bitkilerin özellikle ağaçların önemini kazanacaklardır. Topraklarımızın erozyon sebebiyle yok olmasının önüne geçilecek.

Öğrencilerimizde bireysel sorumluluk ruhu ve çevrenin ağaçlandırılması ve ülke ekonomisine katkı da sağlayacak" dedi.Adana'nın farklı iklim hüküm süren bazı ilçeleri barındırdığına işaret eden Büyükfırat, bu nedenle de ekim yapılacak olan tohum hususunda çeşitlendirmelere gidildiğini, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Feke İlçelerinde kültür cevizi ve badem ekimi gerçekleştirileceğini kaydetti.

Büyükfırat diğer ilçelerde ise 7 bin adet ekonomik yönden gelir getireceği düşünülen zeytin ekiminin gerçekleşeceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 17:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?