1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Fidye davasında ceza yağdı

FİDYE DAVASINDA CEZA YAĞDI

Adana'da, medikal cihaz satışı yapan işyeri sahibini kaçırıp ortağından 100 bin lira fidye istekleri, parayı beklerken kaçırdıkları şahsın cebindeki 200 TL'yi de aldıkları iddia edilen

3'ü kardeş 4 sanığa 8'er yıl 10'ar ay 20'şer gün hapis cezası verildi.

Übeyit A. (23) ve Ayvaz A. (21) kardeşler, 11 Ağustos 2010'da yanlarına evli olan kız kardeşleri Dilber B.'yi de (27) alarak Adana Devlet Hastanesi karşısına park ettiği otomobilinden malzeme almak isteyen medikal şirketi sahibi Ersin T.'yi (32) silah zoruyla kaçırdı.

Şahıslar, Asri Mezarlık civarına götürüp üzerindeki 200 TL civarındaki parasını gasp ettikleri Ersin T.'ye ortağı Oğuz Yıldırım Ö.'yü aratarak 100 bin TL para getirmesini söyletti. Oğuz Yıldırım Ö., iş ortağının ses tonundan şüphelenerek polise haber verdi. Polis, kardeşlerden Ayvaz A.'yı paranın teslim edileceği Asri Mezarlık civarında yakaladı. Onu takip eden 2 kardeş otomobille kaçarken, Ersin T. fırsatını bulup otomobilden atlayarak kurtuldu. Gözaltına alınan Ayvaz A.'nın itirafı üzerine diğer 2

kardeş ile kardeşlere silah bulup, olaylara azmettirdiği ileri sürülen Hakan K. da (37) yakalandı. Tutuklanan sanıklar hakkında 3 ayrı olaydan dolayı 2'si Adana 3. Ağır Ceza, biri de 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıklardan Hakan K. ile Ayvaz, Übeyit A. ile Dilber B. kardeşler, Ersin T.'yi kaçırıp parasını gasp ettikleri iddiasıyla yargılandıkları Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Mahkeme heyeti, suçlamaları kabul etmeyen sanıklara gasp suçundan 5'er yıl 6'şar ay 20'şer gün, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan da 3'er yıl 4'er ay hapis cezası verdi. Sanıklardan Aksu kardeşler ile Kutlu, aynı mahkemede daha önce bir medikal şirketinde çalışan 5 kişinin saat, para ve cep telefonlarını gasp etmek suçundan 29'ar yıl hapse mahkum edilmişti. Sanıkların ayrıca, medikalci Oğuz Yıldırım Özdoğan'ın 10 bin lirasını gasp etmek suçundan Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaları sürüyor.

FİDYE DAVASINDA CEZA YAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 14:12:00
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 14:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?