2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Filistin'e destek, İsrail'e protesto

Kendilerini "Çukurova Kültür Merkezi" grubu olarak tanıtan yaklaşık 20 kişi, İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını grup adına Fatma Yılmaz okudu. Yılmaz, İsrail siyonizminin, başta ABD olmak üzere diğer emperyalist ülkelerden destek alarak, Filistin halkı üzerindeki baskıları artırdığını söyledi. İsrail’deki 3 cezaevinde yaklaşık bin 500 Filistinli mahkum bulunduğunu belirten Yılmaz, özetle şöyle dedi:


"Filistinli tutsaklar cezaevi şartlarının iyileştirilmesini istemekteler. Daha önce sahip oldukları hakların iadesini talep etmekteler. Hücre blokların arasına ankesörlü telefon konulmasını, cam bölmelerin kaldırılmasını, aşağılayıcı üst aramalarının durdurulmasını istemekteler. Bu nedenle açlık grevi başlatmışlardır. Ancak açlık grevi İsrailli bakanın umurunda değil."
Filistin halkının sürdürdüğü ulusal kurtuluş mücadelesini desteklediklerini belirten Yılmaz, İsrail’in bir an önce baskı ve şiddet uygulamasına son vermesi gerektiğini söyledi. Grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 11:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?