4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Filistin'e destek kermesi

Adana'da, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) işbirliğiyle Filistin'e destek kermesi düzenlendi.

Adana Filistin Dayanışma Platformu'nun katkılarıyla Çakmak Caddesi'ndeki Ahmet Kalfa Kültür Sokağı'nda gerçekleştirilen "Filistin Halkıyla Dayanışma ve Yardım Kermesi"nin açılış kurdelesi, İl Müftüsü Mehmet Barış tarafından dualar eşliğinde kesildi.

Adana Filistin Dayanışma Platformu Başkanı Mehmet Koktaş, açılışta yaptığı konuşmada, yıllardır her türlü zulüm, işkence ve sıkıntı altında yaşayan Filistin halkının tüm dünyanın gözleri önünde ölüme terk edildiğini, Gazze'de büyük bir acı ve dram yaşandığını belirtti.

Koktaş, şunları söyledi: "Bundan daha acı olan; bütün olanlara dünyanın yüreği sızlamadan kayıtsız kalması, Filistin hapishanesinden gelen feryatlara kulak tıkamasıdır. Her tarafı kuşatılan Gazze ve çaresiz insanlar. Kadınlar, yaşlılar, çocuklar, ölüme terk edilen hastalar. Su, ekmek, ilaç ve her türlü ihtiyaç maddelerinden yoksun olan 1.5 milyon mazlum ve mağdur insan. İ

nsanlık adına her birimizin Filistin için, Gazze için, çaresiz çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için yapabileceği mutlaka birşeyler vardır. Filistin için yardım zamanı. Bu insanlık ayıbının son bulması için kardeşlik zamanı. Filistinli kardeşlerimizin ayakta kalabilmesi, ağızlarına bir lokma ekmek koyabilmesi, kendilerini düşünen kardeşlerinin varlığını hissederek, umutlarını diri, başlarını dik tutabilmesi için Türkiye'deki insanlardan Filistin halkını aklımızdan, kalplerimizden ve gayretlerimizden eksik etmediğimizi bilmelerini istiyoruz" dedi.

Koktaş, 31 Ocak'a kadar sürecek tüm halkın katılımını ve katkısını beklediklerini kaydetti. Müftü Mehmet Barış ve beraberindekiler, açılışın ardından kermesi gezdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 13:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?