4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Filistin'e Özgürlük Koşusu Adana'da

Anadolu Gençlik Derneği tarafından organize edilen 'Filistin'e Özgürlük Koşusu'nun Adana etabı tamamlandı. Koşu sonrası yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'a Davos'taki tavrından dolayı destek verildi. 

Edirne'den 23 Ocak'ta başlayan ve Hatay'da yarın sona erecek olan 'Filistin'e Özgürlük Koşusu'nun Adana etabı, Cuma namazının ardından Sabancı Merkez Camii'nin önünden start aldı. Milli atletlerin ve Adanalı vatandaşlarında katıldığı koşu Uğur Mumcu Meydanı'nda sona erdi. Yağmur altında yapılan koşuda tekbir getirilipp "Hamas'a selam direnişe selam" şeklinde slogan atıldı. 

Koşuya katılanlar ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıdı. Koşu sırasında polis ekipleri de güvenlik tedbiri alırken, caddedeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yaklaşık 1.5 kilometre koşunun ardından Uğur Mumcu Meydanı'nda Anadolu Gençlik Derneği Adana Şubesi Eğitim Komisyonu Başkanı Erdem Ulu açıklama yaptı. 14 ili kapsayan "Filistin'e Özgürlük Koşusu" düzenlediklerini belirten Ulu, Filistin'de yaşanan dramı tüm dünyaya duyurmayı amaçladıklarını söyledi. 

Ulu, dün Davos'ta, Ortadoğu'da Barış İçin Model oturumunda bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasındaki gerginlikte Başbakan'ı desteklediklerini söyledi. Başbakan'ın Dovas zirvesindeki tavrını somut, gerçekçi ve çözüm getiren adımlarla pekişmesini beklediklerini belirten Ulu, "Davos zirvesinde çirkin seviyesiz tavırlarından dolayı Şimon Peres'i kınıyoruz. Davos'un yöneticilerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı olan tavrından dolayı şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz" dedi. 

Ulu, Başbakan Erdoğan'a da çağrıda bulunarak "Sayın Başbakan Davos'a katılmayın. Dünya ayağınıza gelsin. Davos'un merkezi dünya şehri olan İstanbul olsun. Çünkü Ortadoğu'daki barışçıl bir çözüm ancak Türkiye üzerinden olur" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından atletler Hatay'a gitmek üzere yola çıktı. 23 Ocak tarihinde Edirne'den başlayan koşu Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Konya ve Karaman, Mersin, ve Adana'da yapıldı.
Hatay'da devam edecek olan koşu, yarın Cilvegöz'ü Sınır Kapısı'nda sona erecek. Atletler mektupları Suriyeli yetkililere verecek.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 15:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?