4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Film gibi operasyon!

HIRSIZLIK ÇETESİNE FİLM GİBİ OPERASYON

Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 aylık bir çalışmanın ardından 345 polisin eş zamanlı olarak 5 ayrı mahallede yaptığı "Hedef 12" operasyonunda hırsızlık çetesinin 2 liderinin de aralarında bulunduğu 27 kişi yakalandı.

 5 ilde faaliyet gösterdiği belirlenen çetenin, Mersin'de valiliğe ait kamyonetin çalınması olayına karıştığı ve toplam 500 bin TL değerinde hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nin 5 aydır çalışması sonunda bir hırsızlık çetesinin çökertilmesine yönelik "Hedef 12" adı verilen bir operasyon düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde çevik kuvvet, asayiş, hırsızlık, terör ve özel harekat polislerinden oluşan toplam 345 polis ile Adana merkezde Şakirpaşa, Hürriyet, Gülbahçesi, İsmetpaşa ve Dağlıoğlu mahallelerinde eş zamanlı olarak 35 adrese baskın düzenledi. Baskın sırasında polislere helikopter ile havadan destek verildi. Operasyon sırasında kaçan hırsızların yerleri, helikopter ile havadan takip edilerek ekiplere bildirildi.

Ekipler, gerçekleştirilen operasyonda hırsızlık çetesinin liderleri Serdar A. ve İbrahim K.'nın da aralarında bulunduğu toplam 27 kişiyi yakaladı.

İddiaya göre çete mensupları, Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş gibi illlerde hırsızlık olaylarına karıştı. Zanlılar, ATM soygunu, nakit para hırsızlığı, altın, yağ, tüp hırsızlığı, yağma ve gasp gibi suçlara karışarak 100 bin TL haksız kazanç elde etti. Ayrıca 5 lüks araç çalan çetenin, Mersin Valiliği'ne ait bir kamyoneti de çaldığı belirlendi. Ayrıca zanlıların, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde bir iş yerini bekleyen köpekleri öldürerek yağma yaptıkları tespit edildi. Zanlıların yaptıkları hırsızlık olaylarından yaklaşık 500 bin TL gelir elde ettikleri belirlendi.

Çete üyelerinin, anne ve babası olmayan ve yurtta kalan çocukları yurttan kaçırarak hırsızlığa sürükledikleri anlaşıldı. Ayrıca, A.Ş. adlı kişinin evine yapılan operasyonda çalındığı tespit edilen 40 adet tüp gaz ekipleri şaşırttı. A.Ş., emniyetteki ifadesinde tüp gazlar için, "savaş çıkar korkusuyla toplu alım yaptığını" söylediği öğrenildi. Operasyonda 4 adet tabanca ve bir pompalı tüfek ele geçirildi.

Hırsızlık çetesi mensupları, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler. Adliyeye sevk edilen zanlılar, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarını, "Sizin de eviniz var" diyerek tehdit ettiler.

HIRSIZLIK ÇETESİNE FİLM GİBİ OPERASYON
HIRSIZLIK ÇETESİNE FİLM GİBİ OPERASYON
HIRSIZLIK ÇETESİNE FİLM GİBİ OPERASYON
HIRSIZLIK ÇETESİNE FİLM GİBİ OPERASYON
HIRSIZLIK ÇETESİNE FİLM GİBİ OPERASYON
HIRSIZLIK ÇETESİNE FİLM GİBİ OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 12:03:01
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 14:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?