4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Final' operasyonu davası başladı

Konya'da düzenlenen "Final" operasyonu kapsamında haklarında dava açılan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Okyanus Taahhüt AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ve hastane yöneticilerinin de bulunduğu 45'i tutuklu 234 sanığın, yargılanmasına Adana'da başlandı. Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri, rektör Süleyman Okudan'a destek vermek için adliye binası önünde toplanarak pankart açtı.

8. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun sanık sayısının fazla olması nedeniyle yetersiz kalacağı göz önünde bulundurularak eski adliye binasındaki yeniden düzenlenen ağır ceza mahkemesi salonunda başlayan duruşmaya önce Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, Okyanus Taahhüt AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ve hastane yöneticilerinin de bulunduğu 45'i tutuklu sanık çıkarıldı. Duruşmada, tutuklu sanıkların kimlik tespiti yapılıp 756 sayfalık iddianame okunmaya başlandı.

"Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, ihaleye fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, çıkar sağlamak suretiyle görevi kötüye kullanma ve soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından yargılanan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan hakkında 28 yıl, Nusret Argun hakkında ise toplam bin 205 yıl hapis cezası isteniyor. Duruşmada tutuklu yargılanan sanıklar şunlar:

Prof. Dr. Süleyman Okudan, Okyanus Taahhüt AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, SÜ Kültür Spor Daire Başkanı Ü.D., Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı A.S., Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı M.P., Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi M.S., Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Y.A., Hastane Müdürü A.A., H.G., H.Y.K., H.T., O.Ş., İ.T., A.K., M.M., G.Y., A.A., N.Ş., M.A.K., İ.Ü., M.E., E.K., U.Ç., R.D.H., Ö.B., U.K., H.Ç., İ.T., A.T., Z.Ö., M.E.S., A.A.Ç., E.K., H.H.Y.,G.Y., T.A., M.Y., S.İ., S.H.G., B.B., İ.T., Ş.E., S.Ş.Y., Z.K. ve R.A. Dava kapsamında 1 sanık hakkında yakalama kararı bulunuyor, 4 kişi de aranıyor.

Bu arada, Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri, rektör Süleyman Okudan'a destek vermek için adliye binası önünde toplanarak pankart açtı. Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen bazı sanık yakınları, sanıkların getirilmesi sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Aslan İlik, "Biz bugün buraya Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan'a destek vermek için geldik. Kendisi Selçuk Üniversitesi'ne çok büyük hizmetlerde bulunmuştur. Ancak ne talihsizliktir ki, kendilerini görmeye ve bir an evvel üniversitemize dönmesini arzu ettik ve çok kısa zamanda dönmesini bekliyoruz. Sayın rektörümüzün hizmetleri yarım kalmasın istiyoruz. Hakkında yapılan suçlamalara ben inanmıyorum, ancak neticeyi yüce yargı verir. Medya sayın hocamızı çok acımasızca eleştirdi. Onuruyla, haysiyetiyle, şahsiyetiyle oynadı. Şahsen böyle olduğuna inanmıyoruz. Biz hocamızın dürüstlüğüne, temizliğine, doğruluğuna inanıyoruz. Bunun için de tam kadro desteklemeye geldik" dedi.

Okyanus Taahhüt AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun'un akrabası Ergül Duran ise "Nusret Argun Konya ve bölgesinde yürekli bir iş adamı olmasına rağmen böyle bir talihsizlik başına gelmiştir. Bütün yüreğimizle isteğimiz şudur, Türk yargısına güveniyoruz, inşallah bu tertemiz çıkacaktır. Yargıya inanıyoruz, güveniyoruz, Allah yardımcısı olsun. İnşallah bir an önce hürriyetine kavuşur ve iş hayatına ger döner" diye konuştu.

Öte yandan, mahkeme heyetinin, tutuklu sanıkların tamamının ifadesinin alınabilmesi için duruşmaları bir haftalık sürede mesai saatlerinde sürdüreceği, daha sonra başka dava dosyalarının yoğunluğu nedeniyle tutuksuz 189 sanığın ifadelerinin alınabilmesi için de duruşmayı erteleyeceği öğrenildi

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 10:51:34
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 10:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?