4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fındık işçisi genç sır oldu

Fındık toplamak için ablasıyla birlikte Adana'dan Düzce'ye giden 17 yaşındaki gençten 60 gündür haber alınamıyor.

Tüm Türkiye Ramazan Bayramı'nda Kayseri'de kaybolan çocukları bulmaya çalışırken, yurdun birçok ilinden de kayıp haberleri gelmeye başladı. Adana'ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden Yıldız ailesinin 6 çocuğundan biri olan Ahmet Yıldız'dan da (17), 60 gündür haber alınamıyor.

Yaklaşık 2 ay önce ablası Derya Yıldız (22) ile birlikte fındık toplayarak aile bütçesine katkıda bulunmak için Düzce'ye giden Ahmet Yıldız, çalışmaya başlayacakları gün kahvaltı yapmadan önce elini yüzünü yıkamaya gittikten
sonra bir daha dönmedi. Ablası ve akrabaları günlerce onu çalıştıkları köyde ve arazide aradı ancak bir türlü Yıldız'ın izine rastlayamadı.

Yıldız'ın ablası Derya Yıldız, kardeşi ve dayılarıyla birlikte fındık toplamak için Düzce'ye gittiklerini ancak kardeşinin kaybolmasıyla birlikte çalışamadan geri döndüklerini söyledi. Abla Yıldız, kardeşinin çalışmaya başlayacakları ilk gün sabah kalktıktan sonra kahvaltı yapmak için elini yüzünü yıkamaya gittiğini ve dakikalarca beklemelerine rağmen geri dönmediğini belirterek, "Sofra başında dayımlarla birlikte kardeşimi bekledik, gelmedi. Diğer dayım, 'Hadi tarlaya gideceğiz çalışmaya, neyi bekliyorsunuz?' dedi.Ben de 'Ahmet yüzünü yıkamaya gitti, bir daha dönmedi' dedim. Hep birlikte Ahmet'e bakmaya gittik. Ama Ahmet el yüz yıkama yerinde yoktu. Daha sonra hepimiz çevreye dağılarak Ahmet'i aramaya başladık. Köyün her tarafına baktık. Bizden habersiz tarlaya gider mi diye, tarlaya gidip baktık ama onu bulamadık. Daha sonra dayımlar bütün Düzce'yi gezdi ama onu 60 gündür bulamıyoruz" dedi.

Anne Hacer Yıldız (45) ise oğlunun en son Sabancı Merkez Camii önünde çektirdiği fotoğrafa bakıp bakıp onun öldürülmesinden korktuğunu söyleyerek, "Benim yüreğimde bir acı var. İçimde kötü bir his var. Oğlum öldürülmüş olabilir" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Acılı anne Yıldız, 60 gündür her yere baktıklarını ama hiçbir yerde oğlunun izine rastlamadıklarını anlatarak, "Oğlumun kimseyle bir sorunu da yoktu. O evine ekmek getirmek için çalışmaya gitmişti. 18 TL yevmiyeyle çalışıp aile bütçesine katkıda bulunacaktı. Ama 60 gündür kayıp. O 2 oğlumdan, evimin direğinden birisiydi. Yavrum gitti. Onu bir türlü bulamıyoruz" diye konuştu.

Oğlunu bulmak için babasının tarlada çalışıp para biriktirerek Düzce'ye tekrar gittiğini, polise de haber vermelerine rağmen sonuç alamadıklarını ifade eden Yıldız, "Oğlumun ölüsü ya da dirisi bulunsun. Ablası, kız kardeşleri perişan oldu. Ramazan Bayramı geride kaldı. Ne bayram yapabildik ne de doğru düzgün uyuyabiliyoruz. 60 gündür bize her şey haram oldu" dedi.

Oğlunun fotoğrafına bakarak ağlayan kadının küçük kızları ise annelerine sarılarak onu teselli etmeye çalıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 11:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?