3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Fırat'tan CHP'ye kaçakçılık cevabı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, "Avukatlık yaptığınız dönemde kaçakçıları mı savundunuz?" diye sordu.

AK Parti Yüreğir İlçe Kongresi'nde konuşan Fırat, Baykal'a yüklendi. "Bizler siyasetçiyiz, ışığın altındayız. Halk bizi seyrediyor. Bizim özel hayatımız yok" diyen Fırat, "Dolayısıyla vatandaşın sorma hakkı vardır, bizim de cevaplandırma hakkımız vardır. Şimdi siz birisine bir şey soruyorsanız, aynı şeyin size de sorulacağını kabul ediyorsunuz demektir. Sayın Baykal, 2 yıl önce 'Siz mal beyanınızı açıklayın da görelim' dedi. Başbakan mal beyanını açıkladı, Başbakanlık internet sitesinde yayınladı. 2008 yılı başında da yasaya göre yeniledi. Fakat Sayın Baykal nedense bütün ısrarlara rağmen mal beyanını usule göre açıklamaktan sürekli kaçıyor" dedi.

Mal beyanının formatının belli olduğunu ifade eden Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"10 tane arsam var mesela. 10 tane arsa Aladağ'ın tepesinde mi, Antalya'da denize sıfır mı? Kaça aldın, şu anki değeri ne? Bunu yazmak zorundasın. Biraz da ziynet eşyası var, bunun değeri nedir? Yalnız kendininkini açıklamakla da olmaz, aynı formatta eşinin ve çocuklarının da mal beyanını açıklamalısın."

Bütün ısrarlarına rağmen Baykal'ın kendisine cevap vermediğini belirten Fırat, "Acaba, Deniz Baykal'ın kulağı mı duymuyor? Bir vatandaş olarak Deniz Baykal'a soruyorum, ama Deniz Baykal bunu sorduğum zaman 'dokunulmazlıkları kaldıralım' diyor. Dokunulmazlık farklı, bu farklı. Onu tartışabiliriz. Bir kere şu mal varlığını görelim. Senin bir açıklaman var; 'Benim malvarlığımda iki arazi miras, diğerlerini avukatlık yaptığım dönemde kazandım' diye. Bu da çok güzel. Avukatlık serbest meslek, yasalara göre bunların vergi dairelerine beyanname vermesi gerekir. O zaman yeni bir soru soruyorum. Hangi vergi dairesine kayıtlıydınız? Bu zaman içerisinde ne kadar vergi beyanında bulundunuz? Halen bir cevap alamadım. Ben bir soru daha ekliyorum. Avukatlık yaptığınız dönemde kimleri savundunuz? Hangi davada kimlerin avukatlığını yaptınız? Sakın ola kaçakçıları savunmuş olmayasınız? Ben buna inanmak istemiyorum. Böyle bir şey yapacağına inanmıyorum ama anlatıyorlar. Elmalı Hazinesi falan varmış, onu kaçıranlar varmış, yurt dışından zorla getirilmiş bunlar, tutuklanmışlar. Onların davasını aldığına inanmıyorum. Ama çıkın bunun olmadığını bu halka anlatın. Çünkü ana muhalefet lideri pozisyonunda olan bir kişinin bu nevi kirli davalara girmeyeceği kanısındayım" diye konuştu.

AK Parti olarak, etnisiteye dayanan ırkçılığa hayır dediklerinin altını çizen Fırat, "AK Parti içinde böyle bir düşünce tarzı olamaz. Bölgesel bir milliyetçiliğe hayır. AK Parti tüm ülkeyi kapsamak durumundadır ve insanların inançlarına göre bir ayrıma tabi tutulmasına, dinsel ayrıma hayır dedik. Ve bu üç yasağı kapımızdan içeri sokmadık, sokturmamaya da gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Bugün ana muhalefet partisi ve yavru muhalefet partisi ile diğer partiler de dahil olmak üzere Türkiye'de tek bir Türkiye partisi vardır, o da AK Parti'dir" diyen Fırat, şunları söyledi: "Diğerlerine bakın, ana muhalefet partisine bakın. Türkiye haritasını karşınıza açın. 81 ilin hangi illerinde milletvekili çıkarabilmiş, hangilerinde doğru dürüst teşkilatı var, bir boyayın. Görürsünüz ki Türkiye'nin yarısından fazlasında yoklar. Buna bir Türkiye partisi diyebilmek mümkün mü? Alın, yavru muhalefeti alın. Aynı şekilde Türkiye'nin hangi illerinde milletvekili çıkardığına bakın, hangi illerde doğru dürüst teşkilatı olduğunu işaretleyin. Yarısında yine yoklardır. O terör örgütü ile terör örgütünün liderine saygı gösteren bir siyasi parti, onu da işaretleyin. Onun da çok kısa ve çok dar bir bölgede temsil edildiğini görürsünüz. Ama AK Parti'ye aynı işlemi yaptığınızda, eğer maviyle işaretliyorsanız Türkiye'nin boydan boya maviyle renklendiğini görürsünüz. Çünkü AK Parti bir Türkiye partisidir, bir büyük partidir. Farkımız bu. Birileri bunu anlamak istemiyor."

Bir avuç insana kızarak terör örgütünün kurmak istediği tuzağa düşmeyeceklerini belirten Fırat, "Terör örgütünün yaratmak istediği şey şudur; Türkiye'de ayrı ırkların, ayrı etnisitelerin bir araya gelemeyeceği, aynı inancı paylaşamayacağı inancı ve bu ayrılığın keskinleşmesini istemektedir. Ben akıllıyım, ben devlet idare eden bir partiyim, ben hükümetim. Ben böyle basit oyunlara gelemem. Beni o oyunlara kimse getiremez, gelmeyeceğim. Sayın genel başkanımız ve başbakanımızın da yaptığı budur. Oyuna gelmiyor. Genel başkanımız dün Van'da 20 bin-30 bin kişiye hitap ederken bir avuç zavallı bir sokağın içerisinde lastik yakabilir. Hiç beni ilgilendirmiyor. Ama ben onların yok edilmesi gereken bir kitle olduğu kanısında değilim. Ben inanıyorum ki geldiğimizde o kitle çok daha fazlaydı. O kitlenin büyük bir kısmı bugün burada. İnanıyorum ki bugün orada lastik yakanlar da yarın doğru yolu bulup bu saflarda yerlerini alacaktır. Terör örgütü AK Parti'den korkuyor. Biz bu nedenle dün Van'daydık, bugün Hakkari'deyiz. Önceki gün Diyarbakır'da, Tunceli'deydik. Oralara yine gideceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 19:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adanalı bir vatandaş IP: 88.254.234.xxx Tarih : 2.11.2008 21:56:35

Bu insan hala nasıl böyle ortaya çıkıp pişmiş pişmiş konuşuyor anlamıyor ve bunun arasından gidenlerede yazıklar olsun diyorum. Zatı muhterem senden beklenilen bir an önce dokunulmazlığının kaldırılmasını istemen, lütfen siyaseti daha fazla kirletmeyin.