4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Firmalara asansör eğitimi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, “Asansörlerde Risk Değerlendirme Eğitimi” konusunda 2 gün süreli kurs açtı.

Makina Mühendisleri Adana Şubesi Eğitim Salonu’nda 2 gün devam eden eğitime asansör firmasındaki yetkili mühendisler, firma sahipleri, Risk Analizi Ekibinde bulunan kişilerden oluşan 15 mühendis ve teknisyen katıldı.

Kursa eğitmenliklerini ise MMO Asansör Kontrol Merkezi’nden Halim Akışın ve Ünsal Solmazoğlu yaptı.

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesı Başkan Vekili İmdat Çetiner kursun açılışında yaptığı konuşmada, “Eğitimde amaçlanan; katılımcılara asansör tasarımı, imalatı, montajı, son kontrolü, bakım faaliyeti ve kullanım sırasında oluşabilecek tehlikeleri ve değerlendirilmesi hakkında bilgilendirmek ve uygulama yöntemlerini öğretmektir.” dedi.

MMO Asansör Kontrol Merkezi’nden Halim Akışın ve Ünsal Solmazoğlu 2 gün süren eğitimde, “TS EN 1050 (Nisan 1997) Makinelerde Güvenlik - Risk Değerlendirmesi Prensipleri”,TS EN 294 (Ekim 1995) Makinelerde Güvenlik - El ve Kolların Tehlikeli Bölgelere Erişmesine Karşı Güvenlik Mesafeleri”, “ISO / TS 14798 Asansör, Yürüyen Merdiven ve Yürüyen Bantlar-Risk Analizi Metodolojisi" ve “Örnek Uygulamalar” hakkında bilgi verdi.

Kurs sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olanlara sertifika verileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 10:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?