4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fırtına ağaçları kökünden söktü

Adana'da yağışlı havanın ardından etkili olan fırtınada ağaçlar devrilirken, bazı semtlerdeki elektrik telleri koptu.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde yağmurun ardından hızı saatte 70 kilometreye kadar çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle Turhan Cemal Beriker Bulvarı, Atatürk Caddesi, Kışla Caddesi, Kasım Ener Bulvarı ve Gürselpaşa Mahallesi'nde ağaçlar yola devrildi.

Motor Meslek Lisesi'nin önünde devrilen ağaç, yoldan geçen 33 AHB 51 plakalı kamyonette hasara neden oldu. Kamyonette 3 kişi olduklarını belirten kamyonet sürücüsü Ümit Ökşen, canlarını zor kurtardıklarını söyledi. Ağacın devrilmesi nedeniyle Mersin-Adana karayolu geçici süre trafiğe kapatıldı, uzun araç kuyrukları oluştu. Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağacı parçaladıktan sonra yoldan kaldırabildi. Yolun tamamen temizlenmesinin ardından karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Şiddetli rüzgar sebebiyle bazı semtlerde de elektrik tellerinin koptuğu, çatılardan düşen cisimlerin sokaktaki araçlara zarar verdiği öğrenildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, şehir genelinde dün gece başlayan ve sabaha kadar süren yağışta metrekareye 16 kilogram yağmur düştü.

Yetkililer, kuvvetli yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 12:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?