2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Fitness aletlerine yoğun ilgi

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, belediyenin 5 bölgeye yerleştirdiği fitness aletleri vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, örnek olarak düşündükleri ve ilk etapta birbirine yakın mahaller belirlenerek ortak kullanılabilecek beş bölgede vatandaşların hizmetine sunulan fitness aletlerinin yoğun ilgi gördüğünü bu hizmetin yıl sonuna kadar diğer parklarda da yaygınlaştırılacağını söyledi. Topçu, fitness aletlerinin Kazım Karabekir Merkez Park içi, DSİ Esi Baraj Çamlığı içerisindeki dinlenme alanı, Kazım Karabekir Sulama Kanalı yürüyüş yolu üzeri, Haydaroğlu Meslek Edindirme Merkezi içerisindeki dinlenme parkı ve Yamaçlı Mahalle Muhtarlığı yanındaki alanda kurulduğunu belirtti.

Aletli sporun vücutta bol bol endorfin, östrojen veya testesteron hormonu salgılanmasını sağladığını söyleyen Topçu, bunun da, kişinin kendisini psikolojik olarak daha iyi ve zinde hissetmesini sağladığını kaydetti. Topçu, "Vücudun forma girmesi özgüveni arttırır. Metobolizmayı hızlandırır, enerjiyi arttırır. Uykuyu düzenler. Psikolojik iyileşme sağlayarak stresten uzaklaştırır. Daha sağlıklı ve hızlı düşünmeyi sağlar. Kalp ve damar sistemini güçlendirir" dedi.

Başkan Ömer Topçu, hedeflerinin 20 parkı spor aletleriyle donatmak olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 18:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?