2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Fotoğrafçı gözüyle Adana'da kahvehaneler

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Fethi Sabunsoy’un, "Kahvehaneler" adlı 10. Kişisel Siyah Beyaz Fotoğraf Sergisi 26 Kasım 2004 tarihinde Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılıyor.

Sergide, Sabunsoy’un dünyanın en önemli fotoğraf müzeleri arasında yer alan Macaristan Fotoğraf Koleksiyonu’na dahil edilen 5 fotoğrafı da yer alacak.

"Kahvaheneler" adlı projesi için 1996 yılından bu yana Türkiye’nin bütün bölgelerinin yanısıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Suriye ve Yunanistan’da da çekimler yaptığını belirten Sabunsoy, "Kültürümüzün bir parçası olan kahvehaneler; gençlerin, emeklilerin, işsizlerin, sanatçıların ve her kesimden insanın buluşma noktasıdır" dedi.

Kahvehanelerin Türk edebiyatında da çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Sabunsoy, "Edebiyat dünyamızda yer alan kahvehanelerin en önemlileri İkbal, Meserret ve Küllük’tür. Bunların müdavimleri arasında Sait Faik, Fakir Baykurt, Yaşar Kemal, Muzaffer Buyrukçu, Ece Ayhan ve Behçet Necetagil vardır" diye konuştu.
40 fotoğrafın sergileneceği sergi 12 Aralık’a kadar açık kalacak.

adana
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 11:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?