4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fuar durgunluğa 'dur' diyecek

TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı ve TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yarın açılacak İnşaat 2009 Fuarı'nın, ekonomik kriz nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan inşaat sektörü için büyük moral olacağını belirterek, fuarın iç talep ve satışları artıracağına inandıklarını söyledi.

Ersözlü, Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ) Genel Müdürü Duru Çiftçi ve TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç ile birlikte Seyhan Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, İnşaat 2009 Fuarı'nın, İHS-Isıtma, Soğutma, Havalandırma Fuarı ile birlikte 12-15 Şubat tarihleri arasında, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini belirtti.

İnşaat sektöründe yapılan yatırımların ihtiyaçlarına da hızlı şekilde cevap verecek şekilde hazırlanan fuarın, Çukurova başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu'ya kadar tüm bölgeye hitap edeceğini ifade eden Ersözlü, geçen yıl 47 bin kişi tarafından ziyaret edilen fuarı bu yıl 50 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

Tüm dünyada etkileri hissedilen global ekonomik krizin etkilerinin hafifletilmesi ve sektöre hareket kazandırması açısından bu fuarın bölge için son derece önemli rol oynayacağını vurgulayan Ersözlü, "Yaklaşık yüzde 99'u yerli sermayeye dayanan Türkiye inşaat sektörü, yüzlerce meslek grubunu ilgilendiren üretim ve istihdamı etkilemektedir. GSMH içerisindeki doğrudan payı ortalama yüzde 6 iken, doğrudan ve dolaylı olarak etkilediği sektörlerle beraber bu oran yüzde 30'un üzerine çıkan inşaat sektörünün ekonomimizin itici gücü olması kaçınılmazdır" dedi.

"Bu fuarın, inşaat sektörünün durgunluğuna 'dur' diyeceğini umuyoruz" diyen Ersüzlü, "İnşaat sektörünün kalbi 4 gün boyunca Adana'da atacak. Bu fuarın inşaat sektörüne moral vereceğine, iç talep ve satışları artıracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Fuara katılacak 147 firmanın yüzde 15'ini Çin, Almanya, Kuveyt, İtalya, ABD, Japonya, Belçika, Hollanda ve Norveç firmalarının oluşturduğunu, yüzde 85'lik bölümün ise yerli firmalardan oluştuğunu belirten Ersözlü, fuarda; Irak, İran, Gürcistan, Suriye, Ürdün, Sırbistan ve Rusya'dan inşaat sektörü temsilcilerini ağırlayacaklarını ifade etti. Ersözlü, yurt dışından gelecek ziyaretçilerin yanı sıra yurt içinden de 26 şehirden sektör temsilcilerini otobüslerle ücretsiz olarak fuara taşıyacaklarını kaydetti.

ÇUFAŞ Genel Müdürü Duru Çiftçi ise, Adana fuarlarının 2 yılda 1 milyon 200 bin kişi tarafından ziyaret edildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bu çok iyi bir rakam. Bunun 500 bininin şehir dışından geldiğini düşündüğünüzde Adana ekonomisi ve turizmi için önemli bir fırsat. 13-14 bin kişinin de yurt dışından geldiğini düşündüğümüzde ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 13:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?