4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fuar katılımcı rekoru bekleniyor

Adana'da, Türkiye Yayıncılar Birliği, TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş, Çukurova Fuarcılık A.Ş (ÇUFAŞ) işbirliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza'nın katkılarıyla düzenlenecek olan 'Çukurova 2. Kitap Fuarı' yarın açılacak.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10-18 Ocak 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar, 'Çukurova 2. Eğitim Fuarı' ve 'Altın Koza 3. Edebiyat Festivali' ile eş zamanlı olarak açılacak. 187 yayınevinin katılacağı, 86 etkinliğin düzenleneceği ve 350 yazarın okurlarla buluşacağı 9 günlük fuar süresince, söyleşiler, paneller, şiir-dinletileri ve imza günleri gerçekleştirilecek.

TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Seyhan Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Çukurova Kitap Fuarı'nın başarılı geçtiğini anımsatarak, "Geçen yıl Adana'dan hoşnut bir şekilde ayrılmıştık. Dolayısıyla bu yılki gün sayısını 6 günden 9 güne çıkardık. Bu da TÜYAP olarak Çukurovalı okurlara güvenimizi gösteriyor. Dileriz ki fuarımız bu yıl da başarılı bir şekilde son bulur" dedi.

İkincisini bu yıl düzenledikleri Çukurova Kitap Fuarı'nı ilkine göre gerek etkinlikler, gerekse konuk yazarlar açısından daha da güçlendirdiklerini söyleyen Kavukçuoğlu, "Fuarımız oldukça geniş kapsamlı bu yıl. Geçen yıl 63 etkinlik yer almıştı. Bu yıl etkinlik sayısını 86'ya çıkardık. Geçen yılki fuarımıza 130 yayınevi katılmıştı. Oluşturduğumuz sinerjinin etkisiyle bu yıl 187 yayınevi katılıyor. Bu da İstanbul dışındaki fuarlar arasında rekor bir sayı" diye konuştu

Çukurova 2. Kitap Fuar'ında yeni bir uygulama başlatarak onur konuğu belirleyeceklerine dikkat çeken Kavukçuoğlu şunları kaydetti:
"Bu yılki onur konuğumuz Adanalı bir yazar Muzaffer İzgü. Değerli yazarımıza armağan kitabı hazırladık. Önümüzdeki yıllarda başka onur konuklarımız olacak. Ayrıca, 'Altın Koza 3. Edebiyat Festivali' , Mizah Festivali ve Çiçeği Burnunda Buluşma' gibi fuara eş zamanlı olarak çeşitli etkinliklere de yer vereceğiz."

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş Genel Müdür Yardımcısı ve TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Adana'da yılın ilk fuarını Kitap Fuarı'yla başlattıklarını belirtirken, hedeflerinin 200 bine yakın ziyaretçi çekmek olduğunu söyledi.

Çukurova Fuarcılık A.Ş (ÇUFAŞ) Genel Müdürü Duru Çiftçi de Adana'da son yılda fuarcılık alanında önemli mesafeler kaydedilmesinin sevindirici gelişme olduğuna işaret etti. Çiftçi, Çukurova Kitap Fuarı kapsamında Altın Koza standında 100 temel eserin ücretsiz olarak dağıtılacağını ve 1 milyonuncu ziyaretçiye küçük bir hediyelerinin olacağını da kaydetti.

Fuara, Muzaffer İzgü, Doğan Hızlan, Füruzan, Zeynep Oral, Mahmut Makal, Talip Apaydın, Ataol Behramoğlu, Sennur Sezer, Alev Coşkun, Sevgi Özel, Mine G. Kırıkkanat, Deniz Kavukçuoğlu, Banu Avar, Mustafa Balbay, Server Tanilli, Şükrü Erbaş, Tarık Günersel, Özcan Karabulut, Haluk Gerger, Eugene Schoulgi başta olmak üzere çok sayıda yazar, şair ve akademisyenin katılımı bekleniyor.
Her iki fuarın da 10 - 17 Ocak tarihleri arasında 10.30 - 20.30, kapanış günü olan 18 Ocak tarihinde ise 10.30 - 19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 13:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?