4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fuhuş çetesi çökertildi

Adana'da nakit para vererek borçlandırdıkları yabancı uyruklu kadınları para karşılığında erkeklere pazarladıkları iddia edilen 9 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro ekipleri, yaptıkları çalışmada bir suç örgütünün yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığını belirledi.

Düzenlenen planlı operasyonda, suç örgütünün lideri A.B., örgüte yurt dışından kadın getiren G.A. adlı kadın ile fuhuş çetesinin faaliyet gösterdiği otellerde çalışan M.F. ve Y.T ile taşıma hizmetinin yanı sıra müşteri temin ettikleri bildirilen taksici H.K., E.A., Ö.Ü. ve S.T. yakalandı.

Fuhuş çetesinin Türkmenistan başta olmak üzere Türki Cumhuriyetler'den maddi durumları iyi olmayan kadınları borçlandırarak Türkiye'ye getirip erkeklere pazarladıkları tespit edildi. Bir geceliğine 500 ile bin Türk Lirası'na pazarlanan kadınlara, bunun karşılığında ise haftalık 500 dolar verildiği öğrenildi.

Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılar serbest bırakılırken, fuhuş çetesinin pazarladığı 3 kadın yapılan tahkikatın ardından sınır dışı edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 09:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?