4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Fuhuş operasyonuna 19 tutuklama

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün fuhuş çetesine yönelik 4 ilde gerçekleştirdiği operasyonda, organize suç örgütü kurarak, aralarında 18 yaşından küçük kızların da bulunduğu kadınları fuhşa zorlamaktan gözaltına alınan 33 kişiden 19'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin, fuhuş çetesinin lideri Ziver A. ve kardeşi Enver A.'nın eşlerinin, kocaları hakkında şikayetçi olması üzerine yaklaşık 4 ay önce başlattığı çalışma sonucu Adana, Mersin, İstanbul ve Antalya'da 40 adrese düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı.

Çete lideri Ziver A. ile kardeşi Enver A., örgütün sorumluları Enver S., Fatih Ç. ve Mehmet Ş. ile birlikte aralarında fuhuş yapan kadınların da bulunduğu 2'si polis, 10'u kadın toplam 33 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan çetenin lider kadrosunun da aralarında bulunduğu 19 kişi, "fuhuş yaptırmak, zorla fuhşa teşvik" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 23:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?