2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Gaffur' gitti, çizgili pijama satışı bitti

Peker Açıkalın'ın canlandırdığı "Gaffur" karakterinden dolayı artan çizgili pijama satışları, Açıkalın'ın diziden ayrılmasıyla son bulurken, stoklar da mağazaların elinde kaldı.

"Avrupa Yakası" dizisinde psikopat "Gaffur" karakteriyle rol alan Peker Açıkalın'ın giydiği çizgili pijama kısa sürede yaygınlaşarak Türkiye'nin dört bir yanındaki mağazalarda satış rekorları kırmıştı. Hatta "Gaffur" adında halı saha futbol takımı kuran hayranları çizgili pijamadan forma giymişti. Ancak Açıkalın'ın diziden ayrılmasıyla birlikte çizgili pijamanın tahtı sona erdi.

Adana'daki Zaimoğlu Manifatura Satış Şefi Halil Güzeloğlu, Gaffur'la birlikte yıllar öncesinden depolarda kalan ve kimsenin almadığı çizgili pijamanın diziyle birlikte 3 ayda tükendiğini ve sipariş alarak çizgili kumaş getirdiklerini söyledi. 2007 yılının özel günlerinde en çok satan hediyenin çizgili pijama olduğunu belirten Güzeloğlu, Peker Açıkalın'ın diziden ayrılana kadar talepleri karşılayamadıklarını söyledi.

"Gaffur" pijamalarının bu yıl satılmadığını soran da olmadığını ifade eden Güzeloğlu, "Peker Açıkalın'ın diziden ayrılmasıyla hatta ayrılacağının duyulmasıyla birlikte satışlar bitti. Açıkalın dizide oynarken çok kısa sürede 5 bin metre çizgili kumaş satışı gerçekleştirdik. Günlük 20 tane pijama dikip satıyorduk. Hatta 1. katta veznenin bulunduğu yerde de "Gaffur" köşesi oluşturmuştuk. Gaffur tiplemesinin fotoğraflarının ve pijamalıklarının yer aldığı köşede, müşterilerin sohbet etmelerine de imkan sağlanıyordu" diye konuştu.

Güzeloğlu, çizgili pijama çok satıldığı için stok yaptıklarını ancak Açıkalın'ın diziden ayrılmasıyla satışların sıfıra indiğini, kumaşların ellerinde kaldığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 12:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?