3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Galata Moda Festivali' başladı

Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan, Türkiye'de moda tasarımcısı olmanın ve bu yolculuğa başlamanın çok zor olduğunu söyledi.

Moda Tasarımcıları Derneği tarafından düzenlenen ve Anadolu'da ilk defa Adana'da gerçekleştirilen "Galata Moda Festivali" başladı. M1 Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Korçan, geleneksel hale getirdikleri ve üçüncüsünü gerçekleştirdikleri festivalin bu yıl ilk kez Galata'dan çıkıp Anadolu'ya taşındığını kaydetti.

Festivalin Anadolu'da gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Korçan, etkinlikte 18 moda tasarımcısının ve çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin eserlerinin yer aldığını ifade etti. Korçan, şunları kaydetti:

Türkiye'de moda tasarımcısı olmak ve bu yolculuğa başlamak çok zor. Festival kapsamında önemli olan İstanbul dışına çıkmaktı, bu idealimizi başardık. Dünyanın birçok yerine Türk tasarımcıları olarak kendi markalarımızla ihracat yapıyoruz. Ama, ülkemizde tüketicilerimize doğru fiyatla ulaşamıyorduk. Galata Moda bunların hepsine cevap veren, büyüyen bir organizasyon haline geldi. Buradan sonra İzmir Alaçatı'dayız. Türk tasarımcılar yolculuğuna devam ediyor."

Korçan, festivalde moda tasarımcılarının 2008 yazı için hazırlananların çok çeşitli ürünlerle Türk tasarım dünyasının zenginliğinin gözler önüne serileceğini kaydetti.
M1 Alışveriş Merkezi Müdürü Yalçın Öz de, böylesine bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, her zaman gelişmeden yana olduklarını ve desteklerinin süreceğini vurguladı.

Daha sonra, festival kapsamında hazırlanan stantlar gezildi. Etkinliğin 15 Haziran'a kadar süreceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 18:29:45
Güncelleme :13 Haziran 2008 Cuma 18:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?