30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Galericinin LPG'li Jaguarı

Adana'da lüks araç meraklısı galerici, 100 bin YTL'ye aldığı Jaguar marka otomobilini LPG'ye dönüştürdü. 

Şanlıurfa'nın İzol Aşireti mensuplarından olan Abdurrahman İzol (34), Adana'da açtığı otomobil galerisinde de teşhir ettiği bordo renkli Jaguar'ına, "fazla benzin yakıyor" diyerek, 3 bin YTL'ye sıralı LPG sistemi taktırdı. İzol, "Ben lüks araç meraklısıyım. Daha önce de sayısız lüks araca bindim. Hepsine de LPG taktırdım. LPG'li olarak da sattım. Lüks araçta LPG'yi görenler önce şaşırdı, ama aldıktan sonra da teşekkür ettiler" dedi. 

İzol, İstanbul'dan yaklaşık bir yıl önce 100 bin YTL'ye aldığı 2003 model V6 Jaguarı'na bir süre benzin kullanarak bindikten sonra kilometre başına 0.55 YKr yaktığını fark edince, yakıt sistemini LPG'ye dönüştürme kararı aldığını, Adana'daki bir firmaya sistemi monte ettirdikten sonra da çok rahatladığını söyledi. İzol, "Ben daha önce de Mercedes S 320'ye, Cheeroke V8'e de LPG taktırdım, kullandım, sattım. Jaguarıma da LPG taktırdıktan sonra kilometre başına 0.25 YKr yaktığını görünce mutlu oldum. Artık yakıt maliyetinin giderek arttığı dönemde LPG'li araçla dolaşmanın keyfini çıkarıyorum. LPG sistemi sayesinde yılda 7-8 bin YTL karım olacak. Bu da sistemi monte ettirmek için yaptığım 3 bin YTL gideri kısa sürede amorti edecek demektir" diye konuştu. 

Akaryakıt istasyonlarında son model Jaguar'a LPG aldığını görenlerin şaşkınlıkla izlediğini ve yadırgadığını da ifade eden İzol, "Ben tasarruf için Ferrari'ye LPG monte ettirmeye çalışan kraliyet ailesinden daha zengin değilim. Gayet makul ve mantıklı bir iş yaptığıma inanıyorum. Jaguar firması da Ferrari firması gibi aracıma el koymak isteyebilir. Ama mal benim, kimseye de vermeye niyetim yok. Çünkü, Jaguar firması bu aracı satarken bana kilometre başına 0.55 YKr yakacağını beyan etmiyor. Ben de bütçemi düşünmek zorundayım" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 18:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?