2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Gasp davasında karar

GASP DAVASINDA KARAR

Adana'da, öğrencilerin boğazlarına bıçak dayayıp cep telefonlarını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Berberlik yapan evli ve bir çocuk babası Müslüm M. (25), iddiaya göre, Kuruköprü Mahallesi Çetinkaya Mağazası karşısındaki durakta evine gitmek için dolmuş bekleyen lise öğrencisi N.K.'den (14), 'Ara sokakta arabam arızalandı, bir el atta çalıştıralım' diyerek yardım istedi. N.K.'nın 'Tamam abi' demesi üzerine Müslüm M., öğrenciyi ara sokağa götürüp boğazına bıçağı dayayarak, "Cep telefonunu ver, vermezsen seni öldürürüm" dedikten sonra cep telefonunu gasp etti.

Beş gün sonra aynı bölgede bu kez 15 yaşında bir öğrencinin aynı şekilde cep telefonu gasp edildi. Polise yapılan başvuru üzerine Müslüm M., gasp edilen cep telefonunu ikinci el telefon alım satımı yapan bir işyerine satarken verdiği nüfus cüzdanı fotokopisinden adresi belirlenerek yakalandı.

Tutuklanan gasp zanlısı Müslüm M. hakkında, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada karar verildi.

15 yıla kadar hapis cezası istenen Müslüm M., gasp değil kapkaç yaptığını söyledi. İşsiz olması nedeniyle eşinin evi terk ettiğini, kendisinin de sokaklarda kaldığını söyleyen Müslüm M., "Kendi ailem de beni kabul etmiyordu. O yüzden sokaklarda yatıp kalkıyordum. Karnım çok acıkmıştı. Karnımı doyurabilmek için öğrencilerin cep telefonlarını çaldım. Çok pişmanım, acıktığım için yaptım" dedi.

Müslüm M.'ye önce altı yıl hapis cezası verildi. Telefonu sahibine iade etmesi ve şikayetçi bulunmaması nedeniyle verilen ceza 2 yıl 6 ay hapse indirildi.

Yargıtay'da, karar kesinleşinceye kadar tahliye edilmesine karar verilen Müslüm M. hakkında, başka bir öğrencinin cep telefonunu bıçakla gasp etmek suçundan soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 15:23:04
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 18:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?