2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Gasp ettiği karısı cezaevinden kurtardı

YÜZÜĞÜNÜ GASP ETTİĞİ KARISI CEZAEVİNDEN KURTARDI

Adana'da eşinin parmağındaki altın yüzüğü gasp etmekten 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık, karısının şikayetinden vazgeçmesi üzerine tahliye edildi.

Kendisine para vermek istemeyen eşini tehdit edip, parmağındaki altın yüzüğü gasp ettiği iddiasıyla hakkında "yağma" suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemi ile dava açılan Mehmet Emin Z. (44), Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Çıktığı ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Mehmet Emin Z., tahliyesini istedi.

Eşine sadece tokat attığını ileri süren sanık, "26 yıldır evliyiz. Ben bugüne kadar kendisine el kaldırmadım. Ben eşimi seviyorum. Eşimin tarlaya gidip çalışmasını istemiyorum. Eşimle aramızda benim iş bulamamdan dolayı tartışma oldu. Ben eşimden para istemedim. Oğlum cezaevindeydi. Oğluma para göndermek için eşimden para istedim. Ben eşimin parmağındaki yüzüğü zorla almadım. Kemeri boğazına dayayarak ölümle tehdit etmedim. Eşimle olay günü para yüzünden tartıştık. Ben kendisine iki tokat attım. Başka bir şey yapmadım" dedi.

Eşinden şikayetçi olmadığını belirten Medine Z. (39) ise, "Ben tarlada tarım işçisi olarak çalışırım. Çalıştığıma dair kartım vardı. O kaybolmuştu. Bu yüzden eşimle aramızda tartışma oldu. Tartışma esnasında eşim bana iki tokat vurdu. Onun dışında bir şey yapmadı. Poliste öfkeli olduğum için ne söylediğimi hatırlamıyorum. Ben rahatsızlıktan dolayı sık sık bayılırım. Polisteki ifademi kabul etmiyorum. Şimdi söylediklerim doğru. Eşim cezaevinde olduğu için geçim sıkıntısı yaşıyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında 'yağma' suçundan 10 yıla kadar hapsini istediği sanık Mehmet Emin Z.'nin tutuklu kaldığı süreyi de göz önünde bulundurarak tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimali, sanığın tutuklu kaldığı süre ile delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını dikkate alarak Mehmet Emin Z.'nin tahliyesine karar verip, davayı erteledi.

19 Mayıs 2011 tarihinde Çamlıbel Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre işsiz olan Mehmet Emin Z. (44), 39 yaşındaki eşi Medine Z.'den para istedi. Bunun üzerine Medine Z., "Tarlalara çalışmaya gidiyorum. Sen de evde boş boş oturuyorsun. Çalış senin de olsun" diye cevap verdi. Bu sözlere öfkelenen kocası, eşinin parmağındaki 200 lira değerindeki altın yüzüğü zorla aldı. Kocasının elinden kurtulan 4 çocuk annesi kadın, en yakın polis merkezine sığınarak şikayetçi oldu. Tutuklanan Mehmet Z. hakkında "yağma" suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2011 Perşembe 17:08:05
Güncelleme :28 Temmuz 2011 Perşembe 17:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?