29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Gasp sanığına şok ceza ve tutuklama

ADANA’da bir bankanın avukatlığını yapan 32 yaşındaki Senem Okvur’un, içinde yaklaşık 1500 YTL değerinde ziynet eşyası ve cep telefonu bulunan çantasını gasp ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 25 yaşındaki Ender Y., karar duruşmasında 9 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanınca şok oldu.

12 Temmuz 2005 akşamı iş çıkışı yaya olarak evine giden Av. O.’ya arkasından yaklaşan motosikletli iki kişi çantasını gasp etmek istedi.

O., çantasını vermeyince motosikletin arkasındaki saldırgan tarafından 2 metre yerde sürüklendi. Yaralanan avukat, içinde, banka ve kredi kartları, kimlik belgeleri, bir çift küpe, kol saati, 2 cep telefonu ve 190 YTL para bulunan çantasını bırakmak zorunda kaldı.

Motosikletli iki gasp zanlısı, kendilerini yakalamak isteyen Manolya Apartmanı’nın özel güvenlik elemanları İzzettin H. ve Sevim H.’ye de silah çekerek, tehdit etti ve kaçtı. Olaydan 10 gün sonra kadın avukatın gasp edilen telefonunu satan Ender Y. yakalandı. Diğer zanlı ise belirlenemedi.

Hakkında Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘gasp’ suçundan dava açılan Y., suçlamayı kabul etmedi. Cep telefonunu satın alan 29 yaşındaki telefon alım- satımcısı Özkan A., tanık olarak verdiği ifadesinde tutuksuz sanık Ender Y.yi tanımadığını söyledi. A., “Telefoncu Ercan Ö.’den telefon istedim. O da bana çalıntı olduğunu sonradan öğrendiğim telefonu getirdi.

Temiz olduğunu söyledi. Parayı almaya yanında çalışan elemanını gönderdi. Parayı elemana vermedim. Daha sonra E., elemanıyla birlikte kırmızı bir motosikletle yanıma gelip 85 YTL’yi aldı. E.’nin elemanı olan kişi sanık E.’e benziyordu” dedi.

Yaklaşık 1.5 yıldır tutuksuz yargılanan Ender Y.dün avukatıyla birlikte geldiği karar duruşmasında gasp olayı ile ilgisinin olmadığını tekrarladı. Mahkeme heyeti, Y.’yi suçlu bulup 9 yıl hapse mahkum edip tutukladı.

Elini kolunu sallayarak mahkemeye gelen Y., karar üzerine şok halinde cezaevine gönderildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 16:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?