4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gazeteciler Cemiyeti 34 yaşında

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin (ÇGC) kuruluşunun 34. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Parkı'ndaki ilk törende saygı duruşunda bulunan basın mensupları Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Daha sonra Sanatçılar Parkı'na geçen gazeteciler Basın Anıtı'nda meşaleyi yaktı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, burada yaptığı konuşmada, ÇGC'nin Türkiye'de kamu yararına faaliyet gösteren 5 basın meslek örgütünden birisi olduğunu söyledi. Cemiyetin basın meslek ilkeleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Esendemir, korsan yayın organlarıyla da mücadele ettiklerini belirtti.

Türkiye'de medyanın belli sermaye gruplarının tekelinde olduğuna dikkat çeken Esendemir, "Son yıllarda mevcut iktidarlara yakın medya grupları da ağırlığını hissettirmekte, bunlar arasında kıyasıya bir mücadele gözlenmektedir. Bu mücadelede hükümetin de taraf olmasıyla basın mensupları adeta hedef gösterilmekte ve zor şartlarda görev yapmaktadırlar" dedi.

Çekişmelerin gazetecilere olumsuz yansıdığını ve en ufak krizde gazetecilerin işsizlik sendromuna düştüğünü dile getiren Esendemir, yerel medyanın sorunlarına da değindi. Esendemir, "Yerel medya her geçen gün daha zorluklarla ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Yerel medyanın umutla beklediği seçimler, maalesef hüsranla sonuçlanmıştır. Siyasi partiler ve adaylar, her zaman desteğini gördükleri yerel medyaya gerekli ilan desteğini vermemişlerdir" diye konuştu.

Bilgi kirliliğinin yaşandığı seçim ortamında siyasiler tarafından medya kuruluşlarının ağır şekilde suçlandığını kaydeden Esendemir, hukuk yolu yerine argo kelimelerle cevap vererek gazetecileri tehdit eden siyasileri parti gözetmeksizin şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Esendemir, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Seçimler öncesi helikopter kazası sonucu BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları ile İHA muhabiri İsmail Güneş'i kaybetmiş bulunuyoruz. Esrarengizliği halen süren bu kazanın bir an önce tüm detayları ile aydınlanmasını bekliyoruz. İsmail Güneş'i bir kez daha anıyor ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?