3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Gazeteciye çirkin saldırı

Adana'da yayın yapan Kanal A Televizyonu'nun spor muhabiri Serkan Şenyürek, kimliği belirsiz kişilerce darp edildi.

Şenyürek, önceki akşam saat 18.00 sıralarında Galeria İş Merkezi'ndeki televizyon merkezine yaya olarak giderken, alt geçitte henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi tarafından önü kesilerek, darp edildi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi Serkan Şenyürek, uğradığı saldırının ardından Devlet Hastanesi'nden aldığı raporla karakola giderek şikayetçi oldu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve TSYD Adana Şube Başkanı Nihat Geven, yaptıkları ortak açıklamayla, Şenyürek'e yönelik saldırıyı kınadı. Esendemir ve Geven, ortak açıklamada şunları kaydetti:

"Adana'da spor camiasına gerginliği enjekte etme çabası içinde olan bazı kişilerin emelleri doğrultusunda gazetecileri hedef seçmelerini anlamakta güçlük çektiğimizi özellikle vurgulamak istiyoruz. Hedef medyayı susturmaksa öncelikle belirtelim, böylesine bir girişimden sonuç alındığını bugüne kadar tarih yazmamıştır. Hedef suyu bulandırmak ise bu amacı güdenler biliniz ki, her defasında bulandırmak istedikleri sularında boğulmuşlardır. Hedef, korku yaratmak ve böylece sindirmek ise, bu bağlamda bugüne kadar yapılan girişimleri üstlenenler, güvenlik güçleri ile yargıya hesap verdikleri gerçeğini yaşamışlardır. Son olarak, Adana futboluna ve genelde Adana sporuna hizmeti bir sorumluluk sayan ve mesleki yaşamı sürecince bu konumunda sapma göstermeyen, meslek heyecanını hiçbir zaman yitirmeyen Serkan Şenyürek'e, yani meslektaşımıza, yani arkadaşımıza ve yani kardeşimize yapılan bu çirkin saldırıyı, tüm medya mensuplarına yapılmış sayıyoruz. Ayrıca, kardeş kuruluşlar olarak işin peşini bırakmayacağımızı, sporun kardeşlik ve barış olduğu bilincinden uzak olanlara ödün vermeyeceğimizi vurgulamak istiyoruz. Biliniz ki Serkan Şenyürek yalnız değildir. İkinci aşamada ise, önlem alınmaması halinde saldırı olaylarının önümüzdeki günlerde de devam edeceği endişesini taşımaktayız. Adana sporuna zarar vermek için bir nevi terör estirmek isteyenler için yetkililerin acilen önlem almalarını istiyoruz. Sonuç olarak Serkan Şenyürek'e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırganların bir an önce tespit edilerek yakalanmalarını ve haklarında yasal işlem yapılmasını bekliyoruz."

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 15:31:40
Güncelleme :7 Haziran 2008 Cumartesi 15:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?