5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Gazeteciye mafya tuzağı

Adana Numune Hastanesi ’ndeki suistimal iddialarını araştırmak üzere yaklaşık 1.5 aydan bu yana araştırma ve incelemelerde bulunan Anayurt Gazetesi Adana Temsilcisi Azmi Ertan ’a kurulan tuzak bağımsız yargıdan döndü.
 
Adana’da yayınlanan Ekspres gazetesine de konu olan; medikal cihaz alımları, hastane modernizasyonu ve çatı bakım onarım işleriyle ilgili araştırmalarını derinleştiren gazeteci, bir süre önce, cep telefonunu arayan isimsiz bir kişinin “ Numune’den elini çek, aksi halde kanını içeriz” dediğini, ancak ciddiye almaya gerek duymadığını söyledi.
 
Belge ve bilgilere ulaşmak için bir çok kişiyle temasa geçtiğini sözlerine ekleyen Azmi Ertan, yardım alabildiği kişiler aracılığıyla yaklaşık 600 milyar lirayı bulan sahte alım ve hizmet eylemleriyle Numune Hastanesinin içinin boşaltılarak soyulduğunu tesbit ettiğini belirtti.
 
HASTANE ÇETESİ
 
Yaklaşık 10 gün önce Adana Numune Hastanesi doktorlarından Mustafa Gülkaya ’nın kendisini aradığını ve “ Başhekim yardımcısı Tamer Beyin selamını iletiyorum. Sizden sitayişle bahsediyor. “ diye söze başladığını ifade eden Gazeteci Ertan, Doktor Gülkaya’nın, “ orta ölçekli bir sağlık merkezi kuracağız. Özel sağlık kuruluşumuzun basın ve tanıtım işini sizin yapmanızı arzu ediyoruz” şeklinde iş teklifinde bulunduğunu kaydetti.
 
Konuyla ilgili olarak birkaç kez görüştüklerini ve projenin tanıtımlara yönelik mali bütçesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Ertan, 4 Şubat Cuma günü sabah arandığını ve Dr. Gülkaya’nın “ arkadaşlarla görüştük, size bir miktar tediye yapmayı kararlaştırdık. Akşam saat 18.00 gibi görüşelim. Siz muayenehanemin önüne gelin, çağrı atın ben aşağı inerim “ dediğini belirtti.
 
Belirtilen saatte Sular Yolundaki Kemal Akdoğan İş Merkezi önüne gelen gazeteci,
Dr. Gülkaya’yı aradı. Cep telefonunun problem çıkarması üzerine “ Mustafa Bey aşağıdayım!” şeklinde mesaj gönderdi ve aracı içinde beklemeye başladı. Bir süre sonra aşağıya inen Dr.Gülkaya, arabanın içine girdi ve “ hadi beni içmeye götür !” şeklinde diyalog başlattı. Olumsuz yanıt alması üzerine cebinden çıkarttığı bir miktar parayı gazeteciye uzattı. Paranın miktarının sorması üzerine “ 1 buçuk milyar” şeklinde karşılık verdi.
 
Alınan miktara karşılık sözleşme yapma teklifinde bulunan Gazeteci ’ye “ Yahu, beni sıkıntıya sokma, pazartesi’ye, Salı’ya ne olmuş” diye yanıt veren doktor, birkaç kez yinelediği birlikte içki içme teklifine karşılık alamaması üzerine veda ederek arabadan ayrıldı.
 
Kurulan tuzaktan habersiz olarak yola çıkan gazeteciyi yaklaşık 50 adım ileride bulunan Adana Demirspor lokali hizasında önünü kesen bir grup silahlı kişi durdurarak zorla aracından indirdi. Hakaret ve itilip kakılmalar karşısında şaşkına dönen gazeteci Ertan, neler olduğunu öğrenmek istedi ve elinde tuttuğu paranın ne olduğu sorulduğunda “reklam bedeli” şeklinde cevap verdi. Kimliklerini açıklamayan kişilerin ellerinde tuttuğu telsizlerden polis olduklarını anlayan Ertan, daha sonra götürüldüğü Adana Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleri olduğu gibi anlattı.
 
Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan gazeteci için iki kez tutukluluk hali talebinde bulunan Adana Cumhuriyet Savcısı Duran Yılmaz ’ın isteği bağımsız yargı tarafından reddedildi.
 
 
BELGELER HASTANE DIŞINA ÇIKARILIYOR
 
Başhekim Dr. Atilla Akova ve Başhekim Yardımcısı Tamer Alpaydın tarafından yönetilen Adana Numune Hastanesi ’ne olan basın ilgisi uzun bir zamana dayanıyor.
Resmi makamların, Adana’da yayınlanan Ekspres gazetesi ’nin bir çok kez yaptığı yayına kayıtsız kalarak hastane çetesine cesaret verdiğine dikkat çeken vatandaşlar, böylesi bir  tezgahın amacı kamuoyunu bilgilendirmek olan medya mensuplarının şevkini kırmaması gerektiğini ifade ettiler.
 
Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, halen firarda olan bir temizlik şirketi sahibinin ve bazı hastane yetkililerinin de içinde bulunduğu menfaat şebekesinin, gazeteci Ertan’a yönelik operasyonun ters tepmesi ile birlikte telaş içine girdikleri ve kendilerini ele verecek bilgi ve belgeleri hastane dışına çıkararak yok etmeye başladıkları şüphesinde olduklarını belirtti.
 
Anayurt gazetesi Adana Temsilcisi Azmi Ertan, şahsına yapılan tezgahın bağımsız adalet kurumunun dürüst temsilcileri tarafından bozulduğu için müteşekkir olduğunu söyleyerek, “ olayın vuku bulması ile birlikte gerçeğin ortaya çıkacağına ve üzerime yakılmak istenen şaibeli görüntünün darmadağın edileceğine olan inancım tamdı. Mesleğime olan sevgim ve ülkeme olan bağlılığım üç beş çapulcunun düzeni ile bozulmayacaktır. Mesleğim gerektirdiği çalışmalarıma aynen devam edeceğim “ dedi.   
 
Ertan, mahkemeye verdiği ifadede Numune Hastanesi Başhekimi Atilla Akova, Başhekim Yardımcısı Tamer Alpaydın ve Dr. Mustafa Gülkaya’dan şikayetçi olduğunu ifade etti.
 
Azmi Ertan KİMDİR?
 
1958 İstanbul doğumlu olan gazeteci, öğrencilik yıllarından itibaren İstanbul ve Adana’daki çeşitli gazetelerde çalıştı. Çeşitli kuruluşların sayısız ödüllerine layık görülen Ertan, 23804 Sayılı yönetmelik hükümlerine göre özel okul ve dershanelerde tesisi zorunlu hale getirilen yangın merdivenlerinde uygulanan çifte standart haberi ve Adana’dan Türkiye’nin tüm illerine sevk edilen at ve eşek etlerinin ortaya çıkarılışı ile ilgili araştırma ve yazıları ile dikkat çekti. Merkezi Ankara’da bulunan Anayurt Gazetesi ’nin Adana Temsilcisi olarak görev yapan gazeteci, mesleki tecrübelerini yansıtan bir de kitap hazırlığı içinde. 
ADANA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 12:15:02
Güncelleme :9 Şubat 2005 Çarşamba 14:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?