2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Gazi öğrencileri duygulandırdı

Bölücü terör örgütünün Kuzey Irak'taki Zap kampına operasyona giderken silah arkadaşları ile düştükleri pusuda gazi olan Astsubay Murat Caner, Adana'nın Kozan ilçesinde verdiği konferansta öğrencileri duygulandırdı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Üyesi Murat Caner, Kozan Belediyesi Sineması'nda düzenlenen konferansta öğrencilere terör örgütünün kanlı eylemlerini anlatarak, gençlere terör tuzağına düşmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Adana Valiliği'nin düzenlediği program kapsamında ilçelerde konferanslara katılan Caner, Kozan'da öğrencilere, Güneydoğu'da katıldığı operasyonlara ilişkin anılarını ve yaralandıktan sonra yaşadıklarını anlattı.

Caner, “1992 yılında astsubay iken Kuzey Irak’ta görevliydim. Bir gün 2 asker arkadaşımla beraber askeri araçla herkesin bildiği meşhur Zap kampına doğru yol aldık. Yolda giderken birden patlama sesi geldi. O anda ne olduğunu anlayamadık. Gözlerimi açtım, hareket edemiyordum. Çünkü belim ve boynum kırılmıştı, ağzımdan kan geliyordu. Gökyüzüne baktım. Aklıma o anda bazı şeyler geldi ve keşke anne ve babamı ufacık da olsa kırmasaydım dedim. Çünkü birazdan Rabbimin huzuruna gidecektim. Allahım eğer bana bir şans daha verirsen vatanımı en iyi şekilde koruyacağıma, anne ve babama ufak da olsa kötü davranmayacağıma söz veriyorum dedim. Birden bir komutanım başıma geldi ve 'oğlum korkma seni kurtaracağız, helikopter geldi' dedi.

O anda araçtaki telsizden bir mesaj geldi; Kampa görevli giden askerlerden 2'sinin şehit olduğunu söylüyordu. Ben o anda kahroldum. Çünkü bir öğretmen için öğrencileri ne kadar kıymetliyse, benim için de askerlerim o kadar kıymetliydi. O an aklıma her geldiğinde böyle gözlerim dolu dolu oluyor.Arkadaşlar o anları anlatamam. Oralarda asker ağabeyleriniz bu vatan için ne kollar ne bacaklar ve ne gözler kaybediyorlar, hatta hayatlarını bile seve seve feda ediyorlar. Sizler bu olaylardan ders çıkarmalı ve vatanın ne kadar kıymetli olduğunu anlamalısınız" dedi.

“Benim ve benim gibi binlerce gazi ve vatan için evlatlarını şehit veren ailelerin en büyük güvencesi ve tesellisi siz gençlersiniz" diyen Caner, "Sizler birbirinizle uyum içinde, azimle çalışarak, bu topraklara sahip çıkarak bize borçlarınızı böyle ödemelisiniz” diye konuştu.

Caner, konferans sonunda sahneye davet ettiği her okuldan bir öğrenciye bayrak hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 11:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?