29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Gazinin büyük başarısı

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalındaki operasyon sırasında mayına basarak sağ bacağının dizinden aşağısını kaybeden ve ödenen tazminatın bir bölümü tekrar istenen gazi Uzman Çavuş Yüksel Ünal, kredi çekip lastik satış ve tamir dükkanı açarak 5 kişiye de istihdam sağladı.

 
16 Kasım 2000 tarihinde Şahintepesi Bekçiler mevkisindeki operasyonda teröristlerin döşediği mayına basarak bir bacağını kaybeden Uzman Çavuş Yüksel Ünal'ın, diğer bacağı da ciddi derecede hasar gördü.

 
Bacağının koptuğunu bir gün sonra kaldırıldığı hastanede öğrendiğini, daha sonra da GATA'da 2 yıl tedavi gördüğünü anlatan Ünal, taburcu edilerek malulen emekli olduğunu, 2003 yılı Ocak ayından itibaren de emekli maaşı almaya başladığını söyledi.


Tedavi süresince büyük sıkıntılar çektiğini, ancak eşi Funda Ünal ve ailesinin kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirten Ünal, "O dönemde çok acılar çektim. Evli ve 2 çocuk babasıydım. Ailemin ve arkadaşlarımın verdiği moralle ayakta durdum. Tazminatım geriye dönük olarak verildi. Ama bir süre sonra bana 12 bin 800 YTL fazla ödeme yapıldığı bildirilerek faiziyle birlikte benden 27 bin YTL olarak geri istendi. 'Keşke canım gitseydi daha iyiydi' dedim. Çünkü, ben bu vatana bir bacağımı vermiştim. Bunun bedeli maddiyatla ölçülebilir miydi? Çok üzüldüm. Yargıtay'a başvurdum. Sonra ses seda çıkmadı" dedi.


Sağ bacağına dizinden aşağı protez bacak taktırdıktan sonra kredi çekerek, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde lastik satış ve tamir dükkanı açtığını belirten Ünal, "Dükkanıma da mayın patladığında sırt çantamda bulunan kanlı bayrağımı yıkayıp, ütüleyerek astım. Ben ve Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece bu bayrak orada asılı kalacak. Burada 5 insana kazancımdan ve maaşımdan fedakarlık yaparak sigortalı iş ve aş verdim. Bu beni çok mutlu ediyor. Çünkü, onları anne baba ve kardeşleriyle birlikte hesaplarsak 30 kişi eder. Önce Allah sonra benim sayemde ekmek yiyorlar" dedi.


Teröre karşı asırlardır birlikte yaşayan Kürt - Türk insanının, ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini de ifade eden Ünal, "Türkiye'de terör bir gün mutlaka bitecek. Hainler nereye kadar mayın döşeyecek, yurt dışındaki destekçileri onları nereye kadar besleyecek? Ben bu halimle bile bu vatan için, gerekirse bir oğlum var onunla birlikte canımı vermeye hazırım. Benim için vatan, bayrak her şeyden önde gelir. Herkes böyle düşünürse bu ülkenin sırtı yere gelmez, yücelir. Terörü yenmek için istihdamı artırmak, çalışmak gerekir" diye konuştu.


Bölücü terör örgütünün, son günlerde mayınlı saldırılarının artmasına karşılık, Türk askerinin operasyona gittiğini ve döndükleri yollarda çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Ünal, "Mayına karşı dar geçitler yerine geniş arazide yürüyün. Yürüdüğünüz yola çok dikkat edin. Bir geçtiğiniz yerden ikinci kez geçmeyin. Çünkü, onlar hep aynı yerlere mayın döşüyorlar" diyerek uyarıda bulundu.
38 yaşındaki iki çocuk babası Ünal'ın eşi Funda Ünal da, kocasının yaralandığı ve hastanede tedavi gördüğü süreçte çok büyük acılar ve sıkıntılar çektiklerini, özellikle tazminatın geri istenmesi konusuna çok üzüldüklerini, ancak daima elele vererek ayakta durduklarını ifade ederken, açtıkları işyerinde de eşi işteyken yokluğunu aratmadığını söyledi.


Gazi Yüksel Ünal'ın iş yerine gelen müşteriler de, geçimini sağlayacak geliri olmasına rağmen, iş yeri açarak başkalarına da istihdam sağlamasını takdirle karşıladıklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 11:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
batuhan kayacan IP: 88.231.203.xxx Tarih : 2.07.2007 23:29:45
sayın komutanım değerli büyüğüm öncelikle sana ve ailene hayatta başarılar dilerim. biliyorum belki kolay değil ama her askere her insana bu vatan uğrunda şehit ve gazi olmak nasip olmaz. siz ve sizin gibi bu vatan uğruna canından kanından vaçzeçerek şehit ve gazi olan tüm komutanlarıma ve ailelerine allah sabır versin. Ne güzel düşünmüşsünüz insanlara iş aş veriyorsunuz. keşke devlet büyüklerimizde öyle yapsa en azından halkına sahip çıksaaa. size ve diğer tüm gazilerimize kolay gelsin. allah yardımcınız olsun.(bu arada bu tür iş yerlerinin ücretsiz reklamını yapacak hayırseverler yok muuuuuuu????????????)