4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gazze'de ölenler için dua ettiler

Adana'da yüzlerce kişi İsrail saldırılarında ölen Filistinliler için biraraya gelerek sabah namazı kılıp, dua etti.

Namaz sonrası yapılan konuşmada, İsrail'in saldırıları kınandı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği ve 300'den fazla kişinin ölümüne neden olduğu saldırılar tepki çekmeye devam ediyor.

Bugün de 500 kadar kişi, saldırılarda ölen Filistinliler için Sabancı Merkez Camii'nde biri araya gelerek sabah namazı kıldı. Camiye gelenler arasında kadınlar, çocuklar ve yaşlıların yoğunluğu ise göze çarptı. Yüzlerce kişi saf tutarak namaz kıldı. Namaz sonrasında ise saldırılarda ölenler için dua edildi.


İmamın ardından cemaatin karşısına geçen Adana İnsani Yardım Derneği'nin gönüllü üyesi Mehmet Köktaş (54), "Yarab, sen buyuruyorsun ki; 'Bana dua edin, size icabet edeyim'. İşte biz de geldik kapına, yüce makamında açtık ellerimizi" diyerek şöyle devam etti:
"Ey Rabbimiz, kuvvetimizin zaafa uğradığını, çaresizliğimizi, zalimlerin gözünde hor ve hakir görüldüğümüzü ancak sana arz ederiz. Ey Rabbimiz, zalim, siyonist, soykırımcı düşmanların eline bizi düşürme. Bazı yüzlerin ağaracağı, bazı yüzlerin de kararacağı gün yüzlerimizi kara çıkarma. Rabbim, bizleri ve çocuklarımızı sana teslim olmuş bir ümmet kıl."
Konuşmanın ardından dua eden cemaat daha sonra camiden sessizce ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 09:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?