4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Geç buldu erken kaybetti

Adana Huzurevi'nde tanışıp nişanlandığı 75 yaşındaki Nedime Ergüder'i düğüne 3 gün kala kaybeden emekli banka müdürü 82 yaşındaki Mümin Derici, "14 Şubat Sevgililer Günü"nünde nişanlısını unutmadı. Mümin Dede, nişanlısının mezarı başında, uduyla nişanlısının en sevdiği şarkıları söyledi.

Adana Musiki Cemiyeti kurucularından Mümin Derici, 38 yıllık yalnızlığına son vermek ve ikinci baharını yaşamak için kendisi gibi huzurevinde kalan Nedime Ergüder ile nişanlanmış, ancak nişanlısı düğüne 3 gün kala kalp yetmezliği ve astım nedeniyle hayatını kaybetmişti. Mümin Dede, "38 yıl aradan sonra buldum" dediği aşkını "14 Şubat Sevgililer Günü"nde unutmadı. Mümin Derici, 2 ay önce kaybettiği nişanlısının Kabasakal Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret ederek dua etti, mezara karanfil bıraktı.

Mümin Derici, dua ettikten sonra yanında getirdiği uduyla Nedime Ergüder'in en sevdiği şarkıları mezarı başında söyledi. Mümin dede, nişanlısının çok sevdiği "Selanik İçinde" ve "Ömrümüzün Son Demi" isimli şarkıları okurken duygulu anlar yaşadı.

Geç bulduğu aşkını çok erken kaybettiğini ifade eden Mümin Derici, "Nedime Hanım'ı bir gün rüyamda gördüm. Gece saat 03.30'da uyandım. Cep telefonumu aldım ve onu aradım. Hemen telefonu açtı. İkimiz de Adana Huzurevi'nde kalıyorduk. Nedime Hanım'a telefonda 'seni rüyamda gördüm, benimle evlenir misin?' dedim. Durdu durdu, cevap yok. Bir daha sordum. 'Benimle evlenir misin?'. Bekledi, 'Allah yazdıysa olur' dedi. Teşekkür ettim, telefonu kapattım" diye konuştu.

Nedime Ergüder'e ilk görüşte vurulduğunu bu nedenle geceki telefondan sonra Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Kama'nın yanına giderek, müdireden Nedime Ergüder'i istemesini rica ettiğini söyleyerek, "Müdire hanıma 'Allah'ın emri peygamberin kavliyle Nedime Hanım'ı bana isteyin' dedim. Müdire hanım da 'olur Mümin Bey' dedi. Daha sonra müdire hanım Nedime'nin yanına giderek benim kendisine aşık olduğumu söylemiş. O da 'Allah yazdıysa olur' demiş. Daha sonra biz Nedime Hanım'la anlaşarak evlenmeye karar verdik.

Bu kararı aldıktan sonra müdire hanıma gidip haber verdik. Müdire hanım da çok sevinerek düğünün bütün masraflarını kendisinin karşılayacağını söyledi. Cuma günü müdire hanımla Nedime Hanım çarşıya alış verişe çıkarak evlilik için bütün işlemleri halletmişler. Bunun yanı sıra kıyafet, ayakkabı ve mobilya almışlar. Çarşamba gününe de düğün solonu ve nikah günü almışlar" diye konuştu.

Yaklaşık 2 ay önce hakkın rahmetine kavuşan Nedime Ergüder'in evliliğe 3 gün kala hayatını kaybettiğine dikkat çeken Mümin Derici, şunları kaydetti:
"Nedime Hanım'a ölmeden önce son konuşmamızda, 'seni çok seviyorum, benim başımdan al bu sevdayı' dedim. O da 'ben zaten senin sevdanla doluyum, hiç boş yerim yok. Senin sevdan sende kalsın. Benim sevdama hiç dokunma' dedi. Bunu hiç unutmuyorum. Bir de 'ben sana her gün iki üç kez telefon açıyorum, benim param yok, bu kontörlerin parasını senden alacağım' dedim. O da bana 'benim param yok, ama seni bir öperim, ödeşiriz' dedi. Bunları unutamıyorum. Daha sonra pazar günü oldu ve ölüm haberini aldım. O an yıkıldım, cenazesine bile bakamadım. Onu çok çabuk kaybettim."

14 Şubat'ın geldiğini, ancak kendisinin yüreğinin kan ağladığını belirten Mümin dede, rahmet okumak ve ona sevdiği şarkıları söylemek için mezarına geldiğini vurgulayarak, "Onu unutmadım, hiç de unutmayacağım. Ona mezarı başında sevdiği şarkıları söylemek istedim. Birlikte olduğumuz zaman bu şarkıları isterdi benden. İkimiz de Selanik göçmeni olduğumuz için 'Selanik İçinde' şarkısını çok severdi. Onun için bu şarkıyı söyledim" diye konuştu.

Nedime Ergüder'in kendisine olan sevdasından dolayı kalbine yenik düşerek hayatını kaybettiğini anlatan Mümin Derici, "Nedime Hanım benim sevdamdan öldü. Onu unutamıyorum. Hayatım boyunca da unutmayacağım, unutamayacağım. O çok temiz, çok sevecen, güzel konuşan, mert ve dürüst bir insandı" dedi.

Mümin Dede, sevginin bir tutku, bir bağlantı, Allah'ın insana verdiği en güzel duygu olduğunu, kendisinin bu duyduğu Nedime Hanım'da yaşadığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 12:36:49
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 12:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?