4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gece yarısı korkutan patlama!

Adana'da gece yarısı bir evin önünde meydana gelen patlama paniğe neden oldu. Basit bir kimyasal birleşimle hazırlanan patlayıcı herkesi şaşırttı.

Alınan bilgiye göre, gece saat 23.45 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi 45. Sokak'ta patlama meydana geldi. Korkuyla kendilerini sokağa atan mahalle sakinleri durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, patlamanın yaşandığı bölgeyi güvenlik şeridiyle çevirerek giriş-çıkışları yasakladı. Patlayan pet şişeden yayılan bazı parçalar 35 numaralı evin önünde ve çatısında bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri çevrede delil ararken, bomba uzmanları patlamanın nedenini tespit edebilmek için pet şişeyi incelemeye aldı.

Patlayıcıyı hazırlayan kişi ya da kişilerin yöntemi ise herkesi şaşırttı. Tahrip gücü çok az olan ancak şiddetli bir patlamaya neden olan patlayıcının, pet şişe içerisine konulan bir temizlik maddesi ve alüminyum birleşimiyle hazırlandığı belirlendi.
Engelli olan ev sahibi Nusret İltizer (52), patlama sesiyle korktuklarını belirterek, "Bir anda çok şiddetli patlama oldu. Patlamanın ardından hemen sokağa çıktık. Hiç kimseyle bir sorunumuz da yok" dedi.

Osman Vural (32) adlı vatandaş ise patlayıcının çocukların attığı maytaba benzemediğini ifade ederek, "Eve yeni girmiştim. O anda patlama oldu. Çok büyük bir patlamaydı, nasıl olduğunu dahi anlamadık. Sokağa çıktığımızda ise kimseyi görmedik" diye konuştu.

Polis, patlayıcıyı hazırlayan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 11:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?