4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Geleneği bozmadılar!

Adana'da düzenlenen "Valilik Kupası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması"nda Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu 3. kez yıldızlar geleneksel dalda birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okuliçi Beden Eğitim Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2008-2009 yılı faaliyet programı kapsamında, dün Menderes Spor Salonu'nda başlayan ilköğretim, ortaöğretim ve yaygın eğitim kurumları arasında düzenlenen, "Valilik Kupası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması" tamamlandı.

Yarışmaya yıldızlar geleneksel dalda katılan Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu, 5 okul arasından birinci oldu. Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu, sırasıyla Adana yöresine ait olan, Kırıkhan, üçayak, lorke ve topal gibi oyunları sergiledi. Okul sergilediği oyunla büyük bir beğeni toplayarak jüriden 100 üzerinden 90 puan alarak rakiplerini geride bırakıp birinci oldu.

Okulun halk oyunu ekibinden sorumlu öğretmeni Serap Aytekin, okullarının Adana'da ve Türkiye'de birinci olmayı gelenek haline getirdiğini belirterek, "Halk oyunu ekibine okul olarak özel ilgi gösteriyoruz. Halk oyunu ekibimizi yaklaşık 3 yıldır Veysel İldeniz adlı arkadaşımız özenle çalıştırıyor. Halk oyunu ekibi 3 yıldır birbirini iyi tanıdığı için sürekli başarı geliyor. Bu yılda Veysel İldeniz, Eylül ayından buyana halk oyunu ekibini sürekli yarışmalara hazırlıyordu. Bu başarı bizim için tesadüf olmadı. Çünkü bizim okul yarışmalara her zaman hazır" dedi.

Aytekin, 3 yıldır Adana'yı yıldızlar kategorisi geleneksel dalda kendilerinin temsil ettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti: "14 Mart'ta Şanlıurfa'da bölgesel halk oyunları yarışmasına katılacağız. Geçtiğimiz 3 yılda da Adana'yı orada en iyi şekilde temsil ettik. Geçmiş yıllarda 1 kez birinci, 1 kez de ikinci olduk. Burada yine birinci olursak Adana'yı Türkiye birinciliği için temsil edeceğiz. Biz kendimize güveniyoruz.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 23:00:12
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 23:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?