1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Gelinini öldürmedi, öldü

10 bin lira başlık parası ödenmediği için ailesi tarafından öldürtülmek istenen, ancak kayınpederi öldürülen gelin mahkemede konuştu

Adana'da oğlunun kaçırdığı kız için 10 bin lira başlık parası vermediği iddiasıyla sırtından rambo bıçağıyla bıçaklanarak öldürülen Hamdullah Erdoğan'ın (54) katil zanlısı 5'i tutuklu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi. Başlık parası ödenmediği için kayınpederi öldürülen Feride Erdoğan (25) mahkemede, ağabeylerini suçlayarak, "Ağabeyim, beni ve eşimi öldürmesi için kayınpederimi tehdit etti. Kayınpederimi bizi öldürmediği için öldürdüler" dedi.

Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşayan Hamdullah Erdoğan, iddiaya göre, 6 yıl önce kızını İstanbul'da yaşayan akrabaları Tatik ailesine başlık alarak gelin verdi. 4 yıl önce de oğlu Rıza, kız kardeşinin görümcesi Feride'yi kaçırdı. Tatik ailesi, kızları için Hamdullah Erdoğan'dan 20 bin lira başlık parası istedi. 10 bin lirasını ödeyen Erdoğan, 10 bin lirayı ödeyecek gücünün olmadığını söyleyince iki ailenin arası bozuldu. Erdoğan, başlık parasını ödemediği için kızına kötü davranıldığını duyunca İstanbul'a gidip zorla kızını alıp Adana'ya döndü. Bu duruma sinirlenen Tatik ailesinin fertleri ceviz satın alma bahanesiyle 19 Aralık 2009'da çağırdıkları Erdoğan'ı sırtından rambo bıçağıyla bıçaklayarak öldürdü.

KİLİT TANIK DİNLENDİ

Katil zanlısı olarak yakalanıp tutuklanan Erkan Tatik (29), Şahabettin Tatik (19), İsmet Tatik (35), Dağıstan Erdemci (29), Hakan Kocaman (25) ile tutuksuz Cevdet Tatik (35) ve Nezir Tekin (29) hakkında Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi. Haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanıkların yargılanması yine gergin geçti. Duruşmada, 10 bin lira başlık parası ödenmediği için kayınbabası öldürülen sanık Tatik kardeşlerin kız kardeşi Feride Erdoğan tanıklık yaptı.

'YA SEN ONLARI ÖLDÜRECEKSİN YA DA BİZ SENİ ÖLDÜRÜRÜZ'

Rıza Erdoğan'a severek kaçtığını belirten Erdoğan, "Ben başkasıyla nişanlıydım. Ancak, Rıza ile birbirimizi sevdik. Ailem evlenmemize izin vermez diye kendi isteğimle kaçtım. Adana'da evlendik. Kayınpederim arsasını satarak eski nişanlımın ailesine 10 bin lira başlık parası verdi. Biz evlendikten sonra yengem Cahide Tatik, ağabeyimden baskı görünce babasının evine geldi. Ağabeyim İsmet de, kayınpederimden 10 bin lira başlık parası da kendisi istedi. Kayınpederim ödeyecek gücünün olmadığını söyleyince, ağabeyim telefonla arayıp, beni ve kocamı kastederek 'Ya sen onları öldüreceksin ya da biz seni öldürürüz' dedi. Kayınpederimi bizi öldürmediği için öldürdüler. Kayınpederimi suçsuz yere öldürdüler" dedi.

'KARDEŞİM TEHDİT ALTINDA'

Kız kardeşlerinin ifadesi üzerine söz alan Cevdet Tatik, "Kardeşim tehdit altındadır. Tehdit altında ifade veriyor. Hemen koruma altına alınmalı" diyerek ifadesine itibar edilmemesini istedi. Öldürülen Erdoğan'ın kızı Gülten Cebeci de "Bizim de can güvenliğimiz yok. Adalete güveniyorum. Babamızın kanı yerde kalmasın" diyerek katil zanlılarının en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Katil zanlılarından Erkan Tatik, cevizcilik yapan Erdoğan'ı kendisinin öldürdüğünü itiraf etmişti. Duruşma, eksik belgelerin tamamlanması için ertelendi.

AHT
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2011 Çarşamba 22:43:54
Güncelleme :28 Nisan 2011 Perşembe 10:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?