2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Genç babanın evlat acısı

Adana'da 7 yıllık evli çiftin tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ikiz bebekleri, 18 gün arayla hastanede hayatını kaybetti.

Çocuklarının ölümü konusunda kendilerine yeterli bilginin verilmediğini öne süren baba, ikizlerinin ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu.

Adana'nın Pozantı ilçesinde yaşayan ve normal yolla çocuk sahibi olamayan Fadime-Cengiz Çimen çifti 2 yıl önce tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak için Seyhan Başkent Hastanesi'ne başvurdu. İlk iki denemede çocuk sahibi olamayan çift, üçüncü denemede ikiz kız bebeklerinin olacağını öğrendi. Fadime Çimen (29), hamileliğinin altıncı ayında kaldırıldığı aynı hastanede doğum yaptı.

13 Ağustos 2008 tarihinde erken doğumla dünyaya gözlerini açan bebeklere Elif ve Nilüfer isimleri verildi. 1 kilo 40 gram olarak doğan ikizlerden Elif, 11 Eylül 2008 tarihinde hayatını kaybetti. Aradan 18 gün geçtikten sonra, Nilüfer bebek de aynı hastanede hayatını kaybetti.

İkiz bebeklerinin ölümünden hastaneyi sorumlu tutan baba Cengiz Çimen (30), çocuklarının ölümüyle ilgili kendilerine yeterli açıklamanın yapılmadığını söyleyerek, "Erken doğum olduğunu söylüyorlar. Burada en az 10 tane prematüre bebek öldü. Bundan eminim. Diğer çocuğumuzun beyin kanamasından öldüğünü söylediler. Çocuk da 10-15 gün boyunca hiçbir şey yok, ondan sonra beyin kanaması dediler. Ölen çocuğumuzu aldık ve hiçbir şey söylemedik" dedi.

Dava açılması halinde ölen çocuklarına otopsi yapılacağını ancak bunu istemediğini dile getiren Çimen, "Sadece Sağlık Bakanlığı'nın ilgilenmesini istiyorum. Benim iki çocuğum öldü. Burada başka bir çiftin dünyaya gelen üçüz çocuklarından iki tanesi daha hayatını kaybetti. Ayrıca; arkadaşımın da bir çocuğu öldü. Bunu yetkililere bırakıyorum. Ne yapabilirim ki? Bu acıyla sadece çocuğumu götürüp defnedeceğim. Elimden başka bir şey gelmiyor. Başkalarının çocuğu ölmesin, ilgilensinler" diye konuştu.

İşçi olarak çalışan Çimen, bütün birikimlerini çocuk sahibi olmak için tüp bebek yöntemine harcadığını kaydetti. Hayatını kaybeden Nilüfer bebeğin cenazesi toprağa verilmek üzere ailesi tarafından aynı gün hastaneden alındı. Hastane çıkışında anne Fadime Çimen'in gözyaşlarına boğulduğu gözlendi.

Bu arada, hastane görevlileri, yetkililerin konuyla ilgili açıklamayı bayram tatili sonrasında yapacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 11:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?