4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Genç Hayaller Projesi

"Marka Okul Projesi"ni yürüten Adana Sanayici ve İşadamları Derneği, kentteki istihdam sorununa bir nebze olsun merhem olacak 200 bin euroluk bir projeyi daha hayata geçirdi.

Sanayi kuruluşlarının yetişmiş ara eleman sıkıntısını çözmek için özel sektör, kamu ve yerel yönetimlerin işbirliğinde ADSİAD'ın Marka Okul Projesi'ni hayata geçirdiği Karşıyaka Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde "Meslek Yolunda Genç Hayaller" adlı ikinci proje de törenle başlatıldı. Avrupa Birliği'nden (AB) 200 bin euro destek alan proje, Vali Yardımcısı Haluk Sezen, Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça ve ADSİAD Başkanı Cahit Sınmaz'ın da katıldığı toplantıyla okul öğrencilerine tanıtıldı.

AB tarafından kabul gören proje, işsizliğin temel etkenleri olan işgücü arz tarafı ve iş gücü talep tarafı arasındaki kurumsal işbirliğinin artırılması ve gençlerin istihdam edilebilmeleri için kapasitelerinin artırılmasını hedefliyor. Kentteki istihdam sorununun çözümü yolunda atılan en büyük adımlardan biri olarak değerlendirilen projenin hedefi, 18-25 yaş arasındaki lise mezunu ve uzun süreli işsiz olan gençler. Bu gençler çağın işgücü gereksinimlerine uygun olarak eğitimden geçirilecek ve böylelikle istihdam talebine cevap verecek. Ayrıca, proje kapsamında bölgenin gelecekte ihtiyaç duyacağı eleman ihtiyacı için stratejik yol haritası da çıkarılacak.

MUSTAFA KOÇ'TAN MEKTUP

Öte yandan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, ADSİAD'ın Marka Okul Projesi'ni hayata geçirdiği Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi'nden burs verdiği 10 öğrenciye birer mektup gönderdi. Mektuplar düzenlenen törenle öğrencilere teslim edilirken, Mustafa Koç mektubunda öğrencilere, "Artık siz de Koç ailesinin bir üyesisiniz" dedi.

Öğrencilerin başarılı olmaları için çeşitli önerilerde bulunan Mustafa Koç, şu ifadeleri kullandı:
"Senden ricam, eğitim heyatında büyük başarılara imza atacak şekilde çalışman ve senden sonra bu okullarda eğitim görecek arkadaşlarına, çevrene ve topluma örnek teşkil edeceğinin bilincinde olman. Biz sana güveniyoruz."

Vali Yardımcısı Haluk Sezen, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin askeri, ekonomik ve siyasi anlamda Ortadoğu'nun en güçlü ülkeleri arasında yer aldığını vurgulayarak, "Güçlü ekonomi içinde kalifiye elemanlara büyük işler düşüyor. Sizler tamamen derslerinize adapte olup, geleceğiniz için çalışmalısınız" diye konuştu.
DASİFED Başkanı Süleyman Onatça da, her yıl üniversiteden mezun olan işsiz sayısının arttığına dikkat çekerek, meslek lisesinin önemini anlattı. Çalışkan öğrencilerin sistemde büyük bir şansı bulunduğunu ifade eden Onatça, "Tüm işadamlarının, sanayicilerin ortak sıkıntısı ara eleman ihtiyacı. Sizler ilerleyen dönemlerde bu sıkıntıyı kapatacaksınız" şeklinde konuştu.

ADSİAD Başkanı Cahit Sınmaz ise, geçmiş dönemden devraldıkları projeyi büyük bir özveriyle sürdürdüklerini ifade ederek, "Eğitim ve gelecek dönemlerin ara elemanlarını yetiştirmeye yönelik olan bu projenin sürdürülebilirliği için de çalışacağız" dedi.

Toplantıda ADSİAD Genel Sekreteri Barış Avcı, projenin ayrıntılarını hazırladığı sunumla katılımcılara aktardı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 17:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?