4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Genç kız yurttan firar etti

Adana'da mahkeme kararıyla yetiştirme yurduna yerleştirilen 17 yaşındaki genç kız, yurda teslim edildiği günün akşamı kayıplara karıştı. Kızının kaçtığını ertesi gün kıyafetlerini getirdiğinde öğrenen ailesi, yurt yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Annesi Gönül Adıgüzel (34) ve babası Sami D. (47) 4 yıl önce ayrılan 17 yaşındaki N.D., 1 Temmuz'da 25 yaşındaki S.A. ile kaçtı. Ailesinin başvurusu üzerine harekete geçen polis, iki genci 5 Temmuz'da yakaladı.

N.D.'nin yaşı küçük olduğu için S.A., küçük yaşta kızı alıkoymak suçundan mahkemeye çıkarıldı. Genç kızın "Kendi rızamla kaçtım" demesi üzerine S.A. serbest bırakılırken, ailesinin tepkisinden korkan genç kız yetiştirme yurdunda kalmak istediğini söyledi. Mahkeme, genç kızı devlet korumasına
alarak SHÇEK'e bağlı bir yurda yerleştirdi. Geçtiğimiz pazartesi günü yurda teslim edilen N.D., aynı akşam yurttan kaçtı. Kızının kıyafetlerini vermek için SHÇEK'e başvuran Gönül Adıgüzel, kızının kaçtığını öğrenince durumu ayrıldığı eşi Sami D.'ye bildirdi.

Devlete teslim ettiği kızının kaçışının şüpheli olduğunu söyleyen Adıgüzel, "Kızım devlet korumasında iken kaçıyor ve ailesine haber verilmiyor. Yurda gitmezsem haberimiz olmayacaktı. Onları uyarmıştım. Kızım kaçabilir dediğimde, 'Bu yurttan hiç kimse kaçamaz, rahat ol' dediler. Böyle bir yurttan kaçmak için yardım edilmesi gerekiyor" dedi.

Kızının daha önce kaçtığı S.A ile birlikte olduğunu öne süren Adıgüzel, "Yaptığımız araştırmalarda, bu kişinin tekin biri olmadığını öğrendik. İyi bir insan olsaydı kızımı nişanlandırıp reşit olduktan sonra evlendirirdik. Kızım mutlaka beni arardı. Sesimi duymak isterdi hep. Ama günlerdir ne aradı ne sesini duydum. Fuhuş tacirlerinin elinde olmasından korkuyorum" diye konuştu.

Polis genç kızı her yerde ararken, baba Sami D.'nin de kızının kaçtığı yurt yöneticileri hakkında ihmalleri olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ise, N.D.'nin ailesi yerine yurtta kalmayı tercih ettiğini ancak polis nezaretinde yurda getirilen N.D.'nin aynı gün ayrıldığını belirttiler

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 10:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?