4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Genç Parti'den CHP'ye destek

Genç Parti Adana'da, 29 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Adana Büyükşehir, Seyhan ve Çukurova Belediye Başkan Adaylarını destekleme kararı aldığını açıkladı.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş ve Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer ile CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş’un da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Genç Parti Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Arslan, destekleme kararını bir yurttaş ve yurtsever olma sorumluluğunda aldıklarını söyledi.

Arslan, önemli kararların önemli durumlarda alınması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortadadır. Hatta Türkiye’nin götürülmek istendiği istikametinde her vatandaş gibi bizlerde çok net görmekteyiz. Bu noktada, çağdaş Cumhuriyet’in ötesinde bir noktadır. Biz Genç Parti olarak, ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da seçime katılmıyoruz. Ancak, seçime katılmıyor olmamız, olaylara duyarsız kalacağımız anlamına gelmemelidir.”

Olaylara ve gelişmelere seyirci kalmamak adına Cumhuriyet Halk Partisi Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş, Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer ve Çukurova Belediye Başkan Adayı Yıldıray Arıkan’ı destekleme kararı aldıklarını vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adana’nın gelişmesi için doğru kişiler tarafından yönetilmesi gerektiği de bir gerçektir. Bu kararı alırken, Adana’nın hak ettiği şekilde yönetilmesi isteğimiz ağır basmıştır. Sayın Ümit Özgümüş’e, Sayın Turan Özer’e, Sayın Yıldıray Arıkan’a başarılar diliyor, kazanmaları için de çalışma sözü veriyoruz. Biz ülkemizi seviyoruz. Adana’mızı seviyoruz. Seyhan’ımızı seviyoruz. Çukurova’mızı seviyoruz.”
Genç Partili ve CHP’lilerin alkışları arasında sözlerini tamamlayan Yusuf Arslan’a teşekkür eden CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer, zorlu bir seçim süreci yaşadıklarını vurgulayarak, Genç Parti’nin bu kararına ve açıklamasına teşekkür ettiğini söyledi. Özer, 29 Mart’ın Adana’da çok şeyi değiştireceğini de belirterek, “Adana’yı halkımızla birlikte yöneteceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?