29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Genç Partili adaylardan AESOB'a ziyaret

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, “Esnaf ve sanatkarlarımız üvey evlat muamelesi görmekten kurtulamıyor” dedi.


Genç Parti’nin Adana Milletvekili adayları Reha Gülü, Mahmut Güllüler, Bekir Çolak, Tülin Özkan, Zekeriya Bildik, Mehmet Hacı Adıyaman ve Metin Yıldırım, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık’ı ziyaret ederek, esnaf ve sanatkarların sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Oda Başkanlarının da bulunduğu ziyaret sırasında milletvekili adaylarına esnaf sorunlarıyla ilgili dosya veren Birlik Başkanı Kazım Barışık, esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözüm bulunacağı yerde her geçen gün katlanarak arttığını söyledi.


Barışık, 2003 yılında bin 964 olan terk sayısının 2006 yılında 4 bin 372 olarak gerçekleştiğini belirterek, “İşte esnaf ve sanatkarın durumu. Siftah yapamadan kepenk kapatıyor, primimizi, vergimizi ödemekte zorlanıyoruz. Satabildiğimiz malın yerine yenisini koymaya gücümüz yetmiyor” dedi.


Esnaf ve sanatkarların vergiden krediye, sosyal güvenlikten mevzuata kadar sorunlarının yıllardır çözüm beklediğini ifade eden Barışık, “Anayasamız, 'Devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır' hükmünü öngörmesine rağmen, nedense esnaf ve sanatkarlarımız üvey evlat muamelesi görmekten kurtulamıyor” diye konuştu.


Genç Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi ve Adana 1. sıra milletvekili adayı Reha Gülü, kentin tüm kesimlerinin sorunlarını dinlemek için ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, ülkenin tüm sorunlarının çözümüne talip olduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 15:31:31
Güncelleme :20 Haziran 2007 Çarşamba 21:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?