1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Genç sinemacının büyük başarısı

GENÇ SİNEMACININ BÜYÜK BAŞARISI

Adanalı genç sinemacının büyük başarısı. 'Oscar' adayları için referans niteliği taşıyan; 'La Shorts Film Festivali'ne 140 aday arasından sıyrılıp katılma hakkı kazanan Çiğdem Serçe, 'Zambak' adlı kısa metrajlı filmle festivalde ödül için yarışacak.

21-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında Amerika'nın Los Angeles kentinde gerçekleştirileceği belirtilen festivalde 'Naked Lady Foreign Film' katergorisinde filmiyle yarışacak olan Serçe, 19-31 Temmuz tarihlerinde Los Angeles'ta olacağı bilgisini verdi. Metro Screen ve Screen NSW tarafından yapımı desteklenen filminin, daha önce Sydney Chauvel Sineması'nda gösterime sunulduğu bilgisini de veren Serçe, aldığı tepkinin gelecek açısından kendisini tatmin ettiğini anlattı. Serçe, "Avustralya film sektörünün

saygın kuruluşlarından biri olan Screen NSW ve Metro Screen tarafından 140 aday arasından seçilen ve desteklenme kararı alınan filmim, şimdi de 'Oscar' adayları için önemli bir referans olarak gösterilen 'Los Angeles Shorts Film Festivali'nde gösterime girecek olması beni heyecanlandırıyor. Böylesine anlamlı bir festivale kabul edilmek, gerçekten büyük bir onur" dedi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde akademik eğitimini sürdürürken, 2005 yılında Avustralya'ya gitme kararı aldığını dile getiren Serçe, halen Sydney'de yaşamını sürdürdüğünü burada farklı televizyon kanallarında çeşitli programların yapımında çalıştığını da dile getirdi. 'Zambak' adını verdiği filmle ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Çiğdem Serçe, filmin; Sydney'de yaşayan bir Türk ailesinin yaşamından kesitler sunarken, kültürel çatışmaları da tüm

çıplaklığıyla ortaya koyduğunu söyledi. Serçe, "Filmin ana karakteri olan Elif, aşkı, özgür kimliği ve ailesinin geleneksel kültürleri doğrultusundaki beklentileri arasında kalmıştır. Koşullar onu seçim yapmaya zorlar. Elif'in geleceği, ailesi, kültürel değerleri ve duyguları adına en doğru kararı vermesi gerekir. Filmde ayrıca Elif'in yetiştirdiği zambaklarla Elif'in yaşamı arasında bir paralellik kuruşlum, filmin adı da bu özel cins zambaktan geliyor" diye konuştu.

GENÇ SİNEMACININ BÜYÜK BAŞARISI
GENÇ SİNEMACININ BÜYÜK BAŞARISI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2011 Cumartesi 10:50:05
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 14:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?