1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Gençler Adana için üretecek

GENÇLER ADANA İÇİN ÜRETECEK

Gençlerin başta kent yönetimleri olmak üzere yaşamın her alanındaki yönetim mekanizmalarında yer alabilmesine yönelik çalışmalar yürütmek amacıyla kurulan Akdeniz Gençlik Derneği, bu yöndeki eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’de toplumsal yaşama dair sorunların gençleri geleceğe şüpheyle bakan içine kapanık bireyler haline dönüştürdüğüne dikkati çeken dernek başkanı Nurcihan Temur, bu noktada sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Kalkınma İnisiyatifi Grubu Merkezi’nde Adana’da yaşayan gençlerin sorunları ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek amacıyla “Gönüllülük ve Sivil Toplum”, “Proje Döngüsü ve Yönetimi” konularında eğitim alan gençlerin oluşturacakları projelerle kent yaşamına katkıda bulunmaları hedefleniyor.

Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Ajans AB Gençlik Programları hakkında da eğitim alan gençler, bu programlar ile yurtiçinde veya yurtdışında çeşitli etkinliklere dahil olabilecekler.

Derneğin amaçları ile verilen eğitimler konusunda bilgiler aktaran Akdeniz Gençlik Derneği Başkanı Nurcihan Temur, Türkiye'de toplumsal yaşama dair yaşanan sıkıntıların gençleri geleceğe şüpheyle bakan, içe kapanık bireyler haline dönüştürdüğüne dikkati çekti. Gençleri, toplumsal hayatta güçlü yurttaşlar haline getirmek noktasında sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluklar düştüğünü kaydeden Temur, bu bağlamda dernek olarak çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Temur, gençlerin genel olarak aktif yurttaşlıklarını teşvik etmek ve gençler arasında dayanışmayı ve hoşgörüyü geliştirmek amacıyla bölgesel ve uluslar arası yeni projeler uygulanacağını sözlerine ekledi.

GENÇLER ADANA İÇİN ÜRETECEK
GENÇLER ADANA İÇİN ÜRETECEK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2011 Salı 13:03:01
Güncelleme :26 Nisan 2011 Salı 13:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?