4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Gençlere taş çıkartıyor

73'LÜK DELİKANLI

Adana Huzurevi'nde kalan 73 yaşındaki Hasan Kurman, her gün sabah bahçede koştuktan sonra huzurevinin jimnastik salonunda spor yaparak sağlıklı kalıyor.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı huzurevinde kalan Hasan Kurman, ilerleyen yaşına rağmen her sabah kahvaltısını yapmadan önce huzurevinin bahçesinde önce ısınma hareketleri, ardından da hafif koşu yaparak sağlıklı yaşamaya çalışıyor. Küçüklüğünden beri sporu çok seven ve 73 yaşına gelmesine rağmen hiç bırakmayan Kurman, huzurevindeki diğer yaşlılara da örnek olmaya çalışıyor. Kurman, bahçede spor yaparken arkadaşları onu alkışlıyor. Kurman, bahçede ısınma hareketleri ve koşu yaptıktan sonra jimnastik salonuna geçerek sporuna devam ediyor. Hasan dede burada ağırlık kaldırıyor, bisiklete biniyor.

Yaşadığı Karataş'ın Kumhüyük köyünde sürekli spor yaptığını belirten Hasan dede, "Sabahleyin kalktığım zaman ilk işim yürümek ya da koşmaktı. Son 45 yıldır huzurevinde kalıyorum. Burada da spor yapmaya devam ettim. 200 kişilik huzurevinde benden başka spor yapan yok" dedi.

Spor yaptığı için hiç hastalanmadığını anlatan Hasan dede, "Ben 73 yaşındayım ama spor yaptığım için kendimi 20-25 yaşında hissediyorum. Çok sağlıklıyım, hiçbir sorunum yok. Sadece birkaç yıl önce anjiyo yaptırdım. Onun dışında hastaneye 73 yıllık hayatımda hiç gitmedim. Bunları spora borçluyum. Herkes spor yapsın" diye konuştu.

Hayatı boyuncu sigaradan da hep uzak durduğunu vurgulayan Hasan dede, gençleri uyararak, "Her hastalığın anası sigaradır. Gençler sigaradan uzak dursun. Bakın ben nasıl turp gibiyim. Çünkü sigara içmiyorum. Spor yapıyorum" dedi.

Hasan dede, hayatı boyunca hiç evlenmediğini, gençken bir kız sevdiğini, onun da başkasıyla evlendiğini belirterek, "Sevdiğimi başkası alınca ben de kızlara küserek hiç evlenmedim. Ama olsun çok mutluyum" şeklinde konuştu.

73'LÜK DELİKANLI
73'LÜK DELİKANLI
73'LÜK DELİKANLI
73'LÜK DELİKANLI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 10:38:02
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 11:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?