2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Genel Sağlık sigortası protesto edildi

Adana'da, sivil toplum örgütleri, 1 Ekim 2008 tarihinde yasalaşan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'nı (SSGSS) yürüyüş yaparak protesto etti.

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu'nu oluşturan sivil toplum örgütleri, 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak Çakmak Caddesi'nden SSK Çalışma Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Attıkları sloganlarla hükümeti ve hükümetin çıkardığı yasayı protesto eden göstericiler, polisin geniş güvenlik önlemleri altında SSK Çalışma Müdürlüğü önüne geldi.

KESK Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu adına yaptığı açıklamada, sağlıkta sigorta modelinin çağ dışı olduğunu ileri sürdü. Bu modelin İspanya, Polonya, İtalya ve Yunanistan tarafından çok önce terk edildiğini belirten Tunç, "Genel Sağlık Sigortası reform değil yıkımdır. GSS; pahalıdır, paranın yüzde 25'inin bürokrasiye harcanmasına yol açar, sürdürülebilir değildir, kesinlikle açık verir" dedi.

"Sağlıkta sigorta modelinin, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun soğuk bürokrasisi, sağlığımızın tıp tüccarının kar aracı haline getirilmesini istemiyoruz" diyen Tunç, "Sağlık hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sağlığın paralı olmasına izin vermeyeceklerini anlatan Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "Parası olmayana sağlıksızlık, hastalık, ölüm dağıtılmasına sessiz kalmayacağız. Biz her zaman vergi gelirleriyle finanse edilen, kamusal sağlık hizmetini savunacağız ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gayrivicdani, gayriinsani, gayriahlaki yasaya karşı herkese sağlık ve sosyal güvenlik talebiyle mücadele edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?